Horvátország újabb lazítást jelentett be, ezúttal a gyermekes családok örülhetnek

by Kassay Tamás

Május 28-án péntektől újabb enyhítések lépnek életbe Horvátországban. A helyi korlátozásokban változik az, hogy a korábbi 25 fő helyett 100 főig lehet nyilvános rendezvényeket tartani, zárt térben is engedélyezik a sportolást, és az éttermek számára a beltéri kiszolgálást. Magyarok számára fontos, hogy a határátlépésen is könnyítenek a kiskorúak számára – jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület szerdai sajtótájékoztatóján – az MTI tudósítása alapján.

  • Nyílt térben lehetőség lesz szakkiállítások és vásárok megrendezésére, de kötelező viselni a maszkot.    
  • Azon vendéglátóhelyek számára, amelyek ételt szolgálnak fel, és rendelkeznek a szükséges műszaki feltétételekkel, engedélyezik a beltéri részek megnyitását is. A kávézók és más egységek, amelyek csak italt szolgálnak fel, egyelőre továbbra is csak teraszokon és kerthelyiségekben fogadhatják a vendégeket.    
  • Az üzletek és a vendéglátóhelyek immáron 23 óráig tarthatnak nyitva az eddigi este 10 órás zárás helyett.    
  • A kulturális összejöveteleken, kiállításokon, koncerteken, valamint a vallási szertartásokon a korábbi 7 négyzetméter helyett 4 négyzetéteren tartózkodhat 1 ember.    

Horvátország enyhített a határátlépési feltételeken is a kiskorúak számára: szüleikkel utazó gyerekek számára 12 éves korig nem kell teszt, eddig ez 7 éves korig volt érvényes

Javaslom, hogy elindulás előtt mindenképpen tájékozódj a Konzuli Szolgálat oldalán!
Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha érdekelnek a szállás vélemények, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben