izrael maszk

Izrael: nem kötelező a maszkviselés, kivéve a repülőtéren

by Kassay Tamás

Izraelben megszüntetik a zárt nyilvános terekben érvényes maszkiviselési kötelezettséget – jelentette a Maárív portálja. Néhány helyen még kötelező marad a maszkviselés, de a turistákat ez már nem fogja zavarni a kellemes időtöltésben.

Naftali Bennett miniszterelnök és Nicán Horovic egészségügyi miniszter megállapodott arról, hogy április 23-án, szombaton 20 órától megszüntetik az eddig minden zárt nyilvános térre vonatkozó kötelező maszkviselést. Ekkortól kezdve már a boltokban, iskolákban, bevásárlóközpontokban, közlekedési eszközökön nem lesz kötelező maszkot hordani.

Ami az Izraelbe utazó turistákat érinti: a repülőgépeken, és az Izraelbe érkezés után, a negatív PCR teszt megérkezéséig kötelező házi karanténba utazáshoz továbbra is kötelező a maszkviselés.

Emellett maszkot kell még viselni néhány különösen fertőzésveszélyes helyen, például a kórházakban, idősotthonokban,

Érdekesség egyébként, hogy márciusban Tel-Avivba utaztak a legtöbben a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

Izrael beutazási szabályok

Március elsejétől oltottak és oltatlanok is beutazhatnak Izraelbe a világ minden részéből, amennyiben repülőgépre szállásuk előtt legfeljebb 72 órával negatív PCR-tesztet végeztek, és érkezésük után a repülőtéri PCR-tesztjük is negatív lett. 

Ez azt jelenti, hogy újraindulhat a külföldi vendéglátóipar, megindulhatnak Izrael felé a repülőjáratok és a turistacsoportok. A külföldre látogató izraelieknek indulás előtt nem kell majd tesztelniük, de visszatérésük után továbbra is el kell végezniük a PCR-tesztet, és addig házi karanténban kell maradniuk, amíg telefonon meg nem kapják a teszt negatív eredményét. A mindenkor aktuális szabályokért mindig javaslom a Konzuli Szolgálat oldalát felkeresni.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben