A külföldi utazásokat korlátozni kell, mert be fogják hurcolni a vírusmutánsokat

by Waterfan
Európán kívüli külföldi utazásokat radikálisan korlátozni kell

A miniszterelnök szerint a határoknál mindenképpen szigorítani kell, ezért azt kérte az operatív törzstől, hogy dolgozzanak ki szigorú szabályokat. Mint a Kossuth rádióban ma reggel mondta:

Az Európán kívüli üzleti célú utazásokat radikálisan korlátozni kell.

Példaként azt említette, hogy egyre többen terveznek utazni Afrikába vagy környékére, de ha az emberek onnan hazahozzák az afrikai vírusmutánsokat, „akkor kész vagyunk”. Orbán arról is beszélt, a magyar „okosba kitalálja”, hogyan tud üzleti útra hivatkozva utazni, úgyhogy ezt szigorúan szabályozni fogják. Ezt a kormányzati Facebook oldal is közzétette.

Ezekről a helyekről én is írtam, van több ország, ahol nincsen karantén kötelezettség, elegendő a negatív tesztet felmutatni, így pedig jelenleg kényelmesen, és szabályszerűen lehet ott nyaralni is. A hazautazáskor azonban 10 nap karantén várna az így pihenő magyar turistákra, akiknek egy része üzleti utazás címén tér haza, hogy ezt elkerülje.

Személyes véleményemet minden régi olvasóm régóta ismeri: menjetek, nyaraljatok saját felelősségre, semmi gond ezzel, de ha hazajöttök, akkor akár valós, akár kamu üzleti cél volt, legyen már mindenki felelősségteljes és tartson be önként 1-2 hét karantént, legalább úgy nagyjából. Ha a saját idős szüleidhez nem mennél oda fotókat mutogatni a biztonság kedvéért, akkor más emberek idős szüleit se sodord már veszélybe.

Ez az intézkedés tehát elsőre drasztikus ígéretnek tűnik, valójában a trükközések kiszűrésére szolgál, amire nem lenne szükség, ha egyébként önként és egyénként képesek lennénk felelősségteljesen eljárni. Nem hangzott el olyan állítás (még), hogy esetleg határzártól kellene tartani. Az elhangzottak alapján most az tűnik valószínűnek, hogy az üzleti célt szigorúan ellenőrzik majd és akinél nem áll meg, kénytelen lesz betartani a karantén kötelezettségét.

Örülj, ha lehetőséged van elutazni, de utána vállald akkor azt, hogy kicsit otthonról dolgozol és házhoz szállítással vásárolsz be kaját, eddig is ezt kommunikáltam az utazóközösség felé, a mai döntés után ez semmiben nem változott.

Kedvenc példa országom Tajvan, ott névvel teszik közzé azokat, akik megszegik a karantént, és több millió forintnyi büntetéseket osztogatnak ki. Ezzel elérték azt, hogy a lakosság szabadon élhet, csak azokat az embereket korlátozzák, akik igazoltan fertőzöttek és akik velük kontaktáltak. Ez a lakosságnak kb az 1%-a. Szerintem baráti, üdvözölném az ottani módszereket idehaza is.

Megmondanád a véleményed? Itt megteheted.

Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.

Biztonságos utazást,
Mr Spabook
Címlap: Lim Sf

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.