Lapkasajttal adták a sajtos-tejfölös lángost a Csepeli strand büféjében – a vendéglátás nyári mélyrepülése így elkezdődni látszik

by admin

A sajtos-tejfölös lángoshoz elfogyott a reszelt sajt, ezért lapkasajttal pótolták. Az ínyenc vendég nem értékelte az új hullámos gourmet reformkonyha törekvést, és megosztotta a vasárnapi ebédet a Facebook-on. Miközben éppen most nyílik a Szigliget Várudvar, ahol 3 Michelin csillagos séf konyhája gondoskodik a kiemelkedő gasztronómiai élményről.

Mint a turizmus-vendéglátás egyik fő, a minőség iránt elkötelezett hangadója,

kötelességemnek érzem beszámolni erről a baklövésről. Nem azért, mert ne szeretném a lapkasajtot, hanem azért, mert még nem késő. Még a szezon elején vagyunk, de ha ilyeneket fogunk látni máshol is, akkor egy járvány utáni normális évben elfelejthetjük a rekordokat döntő belföldi turizmust. Így nem fog kelleni, majd mindenki szépen elutazik külföldre.

Sajtos-tejfölös lángos: csak lapkasajt van, maradhat?

lángos lapkasajt csepeli strand
Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha a turizmus hírekről is szívesen olvasol, akkor ajánlom figyelmedbe a Turizmus hírek csoportot.

Az esetről az egyik strandoló, Ágnes számolt be Facebook bejegyzésben, amelyben ezt írta:

Kértünk a Csepeli strandon egy sajtos tejfölös lángost. Szerintük teljesen rendben van, hogy ha elfogy a sajt, akkor rátesznek 3 szelet lapka sajtot. Az eladó szerint nem Ők tehetnek róla, hanem a vendégek, mert túl sokan voltak…. Biztos a vendégek tehetnek arról is, hogy ahelyett, hogy azt mondanák elfogyott a sajt, kiadnak egy ilyen ?.

Tudni kell, hogy itt a rendszer úgy működik, hogy előbb rendelünk, utána fizetünk, és majd később kapjuk meg az ételeket. Akkor már nehéz azt mondani, hogy bocsánat, ezt így nem szeretném és inkább mást legyenek kedvesek elkészíteni.

Gyorsan meginterjúvoltam az érintettet, aki elmondta, hogy 800 Ft-ot fizettek a lángosért, ami mellé kértek még egy vegaburgert is, ami a tábla szerint 800 Ft. Hozzátette, hogy előző nap is kint voltak, akkor is ettek vegaburgert, akkor megkérdezték, hogy zöldséges vagy mozzarellás tallért kérnek-e bele, illetve szeretnék-e megkóstolni a kézműves hambit.

Tegnap kézműves hambit kértünk, aminek máshol vannak az árai, zöldséges tallérral. 1490-et fizettünk érte, de dupla méretű a zsemle és nagyon finom volt. Ma az eladó azt se tudta, hogy van ilyen termékük, hiába kértük zöldséges tallérral, mozzarellával adták és 1490 helyett, ami ki volt írva, 1590 forintot blokkoltak, mert az eladó az árát sem tudta.

– nyilatkozta Ágnes

Hozzátette, hogy: a kézműves burgerek jók. Hatalmas és gazdagon megrakott. Ár-érték arányban rendben van, bár zavaros, hogy van kézműves és sima. A sima árai jól láthatók, a kézművesét keresni kell. A tegnapi lángos középkategóriás volt állagra, ízre sótlan. Tegnap nem volt sem hekk, sem kukorica, sem palacsinta. Ma volt palacsinta, az finom volt. A tegnapi eladó gárda rendben volt, kb 10 percet vártunk 2 hamburgerre és 1 lángosra. A mai gárda kritikán aluli volt. Hallottunk olyat, aki 40 percet várt. Mi kb 20-at 1 hambira 1 palacsintára és a most híressé vált lapka sajtos lángosra.

Helyismerettel nem rendelkezőknek azt fontos elmondanom, hogy a strandtól 10 percre van több élelmiszerbolt, sőt bevásárlóközpont is. Ha a készletgazdálkodásba esetleg hiba is csúszik, van azért megoldás és lehet menteni a helyzetet, persze egy kényelmetlen plusz kör vasárnap senkinek sem hiányzik.

A lapkasajt lehet OK?

Igazából lehet. Nem az a baj, hogy rákerült a lángosra, hanem az a baj, hogy miért. Simán lehetne ez fent saját jogán az étlapon, megszórják mondjuk rukkolával – csak hogy mondjak valamit – és be lehet árazni 990-re. A baj az, hogy a vendég számít valamire – jogosan -, aztán kap valami mást és a kérdésre, hogy miért, az a válasz, hogy mert túl sok a vendég és elfogyott a reszelt sajt. Ez a gáz. Nem a lapka. Szeretném, ha változás lenne, szeretném, ha idén nyáron nem kellene nyílt levelet írnom a hozzám érkező vendéglátós panaszos visszajelzéseken felbuzdulva.

Még van esély arra, hogy Magyarország bizonyítsa a magyaroknak, hogy megéri itthon nyaralni. Mázlija van sokaknak, mert nehéz még külföldre menni, ezért a nyár egész jó lehet. De az ismerősi körömben (értsd néhány 10 ezer felhasználó visszajelzései) azt látom, ha lehetne menni külföldre könnyedén, eszükbe nem jutna itthon költeni a pénzüket. És nem, nem azért mert hazaárulók lennének, hanem azért, mert bárhova megyünk, mindig lesz a néhány napban néhány hely, ami csalódást okoz. És ezzel ezek a vendéglátósok rontják azoknak az üzletét és a jövőbeli kilátásait, akik a szívüket – lelküket és legjobb szakmai tudásukat beleteszik a vendégek kiszolgálásába – minden nap és minden éjjel. Mint például azok a miskolci helyek, akikről írtam a blogon is néhány nappal ezelőtt, na ők (Végállomás, Bükktől a Zemplénig) például kiváló példák a minőségi vendéglátásra. Szabad tanulni tőlük.

Ugye, lehet másképp? FRISSÍTÉS: imáim meghallgattatnak, ugyanis június 26-án nyit a Szigliget Várudvar, ahol 3 Michelin csillagos séf konyhája gondoskodik a kiemelkedő gasztronómiai élményekről.

Köszönettel,
Mr Spabook
ui.: Amúgy a Csepeli strand tavaly megújult, itt találtok róla képeket, érdemes megnézni!

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha a turizmus hírekről is szívesen olvasol, akkor ajánlom figyelmedbe a Turizmus hírek csoportot.