Mégsem lehet szabadon beutazni Szardínia szigetére – újabb országos félretájékoztatás történt

by Kassay Tamás

2 nappal ezelőtt járta körbe a sajtót az MTI-től eredő hír, miszerint Szardínia szigete szabadon, korlátozás nélkül látogatható. Nos, ez az értesülés téves volt, ezúton pedig külön cikkben is közlöm a helyreigazítást.

Először is elnézést kérek az olvasóimtól, hiszen a Spabook történetében most először fordult elő, hogy téves információ jelent meg az oldalon. Büszke voltam rá, hogy eddig soha ilyen nem történt, ellenben már több alkalommal a Spabook volt, aki helyesbítette az országos sajtót, külön írtam a szerkesztőségeknek hasonló tévedéseik után, többek között ezekben a témákban:

Dühös vagyok amiatt, hogy a Spabook hibátlansága most elúszott. Magam is több forrást ellenőriztem angolul és magyarul is, de ez most rajtam is kifogott. Büszke vagyok viszont arra, hogy engem zavart 1 apró részlet és tovább dolgoztam azon, hogy megtudjuk, véletlenül mégsem hibás-e az információ. 2 nap elteltével most azt tudom mondani, hogy de, sajnos hibás volt.

A hiba nyomozásában való segítséget ezúton szeretném megköszönni Mercinek, az Én & Italy oldal Olaszország szakértő szerzőjének, valamint Emesének, a Szardínia Szállás utazási iroda vezetőjének, aki évtizedek óta él a szigeten és segít a magyaroknak, hogy minél élménytelibb legyen az ottani nyaralásuk.

Láthatod, még a legjobbnak tartott oldalak is belefutnak időről időre hibákba. Büszke vagyok rá, hogy eddig ilyen nem fordult elő a Spabook oldalán és sajnálom, hogy most megtörtént, de most tovább javítom a rendszereimet, hogy ne legyen többé ilyen.

Miért emelem ki ezeket? Azért, mert júniusban is indult egy impresszum nélküli kamu oldal a Facebook-on, amelyik utazási szakértőnek állítja magát, miközben hemzseg a hibáktól, de több százan lájkolják, megosztják és terjed az ostobaság. Valójában csak utazásokat szeretne értékesíteni és közönséget vadászik magának. Ne dőlj be az ilyeneknek! Ahol nincsen telefonszám, név, e-mail cím megadva, illetve a név nem informálható le, az nem vehető komolyan.

Itt érdemes csatlakozni a Turizmus hírek csoporthoz.

Beutazási szabályok Szardíniára

Tehát, a jelen állás nagyon leegyszerűsítve az, hogy Szardínia szigetére mind az olaszok, mint a külföldiek korlátozás és bármi nélkül beutazhatnak akkor, ha már Olaszországban tartózkodnak és onnan érkeznek. Ugyanakkor, azok a külföldiek, akik Olaszország határain kívülről érkeznek, praktikusan ez repülővel tud megtörténni, akkor nekik 2021. július 30-ig – függetlenül a védettségi igazolvány meglététől – az utazást legfeljebb 48 órával megelőzőleg elvégzett PCR vagy AG-antigén gyorsteszt negatív eredményét kell bemutatniuk, amelynek hiányában 10 napos járványügyi megfigyelés és karantén jár.

A beutazási szabályokat minden indulás előtt mindig mindenki ellenőrizze, Olaszország esetén ezen a konzuli oldalon, illetve ezen az EU-s oldalon.

Helyi korlátozások Szardínián

A jó hírem az, hogy helyi korlátozás mindössze egyetlen egy van, a rossz hírem viszont az, hogy ez sokaknak nem szimpatikus: közterületen is maszkot kell hordani. Semmi más korlátozás nincsen.

Régi és új Olvasóimnak is jelzem, hogy a fő kommunikációs csatornánkon durva változás történt, miután a Facebook valamilyen változást eszközölt az algoritmusban. Kérek mindenkit, hogy iratkozzon fel a hírlevélre, mert ez az egyetlen mód, hogy a heti cikkeket és blogposztokat utólag el tudjam küldeni. Durván visszaesett az elérés egyik napról a másikra, más eszközt nem tudok, ami használható lenne ahhoz, hogy eljussanak az Olvasókhoz a cikkek.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben