Szardínia szabadon, korlátozás, teszt és karantén nélkül látogatható

by admin

Helyreigazítás: Sajnos az MTI tájékoztatása és az abból dolgozó minden média megjelent anyagai tévesek voltak. Az eredeti cikket alább meghagyom, hogy látszódjon, mekkora tévedést okozott a hiba. Több olasz forrásommal ellenőriztettem – ahogy mindig szoktam – és kiderült, hogy a Szardíniára beutazás az országon belül tartózkodók számára valóban korlátozásmentes, de azok, akik külföldről érkeznek, az olaszországi általános beutazási korlátozások alól nem mentesülnek, tehát 48 órán belüli negatív teszt a szigetre érkezés feltétele! Most pedig lássuk, hogyan szólt az eredeti hír:

Nem kell többé oltási igazolás és koronavírus-teszt felmutatására sincs szükség az olaszországi Szardínia szigetére történő belépéshez, miután a bizonyos mértékű autonómiát élvező sziget kormányzója minden beutazási korlátozást eltörölt a mai naptól kezdve – jelentette az MTI.

Szardíniára teljesen szabad a beutazás az olaszok és a külföldiek számára is. Megszűnt az érkezők ellenőrzése a sziget repülőterein és kikötőiben.

Szardínia beutazás korlátozás teszt karantén Olaszország
Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Christian Solinas kormányzó – a Liga politikusa – rendelkezése szerint eltöröltek minden járványelőírást, közöttük azt is, amely mostanáig kötelezővé tette, hogy a belépők oltási igazolással vagy negatív teszteredménnyel rendelkezzenek.

Sajtóinformációk szerint a sziget idegenforgalmi ágazata sürgette a teljes nyitást, miután a feltételekhez kötött belépés miatt a turisták távolmaradásától tartottak. Megszüntették a szigetre belépők regisztrációjára fenntartott mobil-alkalmazást is.

Szardínia az egyetlen régió, ahová korlátozásmentes a beutazás, mivel Olaszország többi részén továbbra is kérik a belépés előtti 48 órában elvégzett koronavírus teszt negatív eredményét. A teszteléshez kötött belepés egyelőre július elsejéig van érvényben.

Üröm az örömben, hogy a szabad beutazás ellenére Szardínia területén továbbra is kötelező a szájmaszk használata, méghozzá szabadtéren is! Ez a szabály augusztusig egész Olaszországra érvényben marad. Ezen kívül viszont semmilyen más korlátozás nincsen, teljesen szabad az élet, mert a sziget úgynevezett fehér zónába tartozik.  

Szardínia egyébként fergetegesen jó hely, azt szoktam mondani, hogy szerintem a legjobb sziget Európában. Mindamellett, hogy a természet nagyon színes és szép, jó a hangulat, van történelme, kristálytiszta tengerpartjai és sok-sok nagyon idős ember, mert ez az egyik hely, ahol a legtovább élnek az emberek. Akik idősek lesznek ugyan, de lélekben nem öregednek meg, például ezek a Lamborghini-vel pózoló nénik sem.

Hasonló friss brékingnews, hogy Magyarország megszünteti a belső schengeni határainkon a határellenőrzést.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben