Málta fővárosa felkerült a National Geographic TOP30-as listájára

by Polisor Bettina

A nyaralók körében közkedvelt földközi-tengeri szigetország amellett, hogy az év nagy részében strandszezonnal és csodás tengerpartokkal várja az utazókat, méltán büszke lehet történelmére, és a hozzá tartozó szigeteken fellelhető számtalan természeti szépségre. Most pedig újabb büszkeségre ad okot, hogy a National Geographic nemrég megjelent cikkében Málta fővárosa, Valletta bekerült a 30 legjobb úti cél közé, amelyeket az utazóknak 2024-ben mindenképpen érdemes meglátogatniuk.

Valletta is szerepel a National Geographic TOP30 „menő úti célok 2024-re” ajánlati listáján

A neves magazin újságírói azt javasolják olvasóiknak, hogy látogassanak el Vallettába, Málta fővárosába, mely az UNESCO Világörökség része, és „bástyákból valamint katedráliskupolákból álló látképe” – amit a Máltát egykor irányító és uraló többnemzetiségű lovagrend alakított ki a 16-18. században – egészen különleges. Festői teraszokkal a csillogó vízpart felett, színes faerkélyekkel, amik szinte átnyúlnak a szűk utcákon, egész évben kellemes időjárással a város nem csak a filmeseket inspirálja.

National Geographic TOP30 Valletta
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

A National Geographic ajánlója szerint nem meglepő, hogy a filmeseket már régóta lenyűgözi és inspirálja Valletta: a Gladiátor c. filmet Máltán forgatták, ahogy annak folytatást is, és csakúgy, mint az eredetinél, Sir Ridley Scott rendező Málta mediterrán fényét és aranyszínű szikláit használja vászonként az ókori Róma és arénáinak újraalkotására.

A TOP-listán olyan lenyűgöző helyekkel együtt szerepel Valletta, mint az Atacama sivatag Chilében, a kanadai Új-Skócia, Sierra Leone vagy épp Sikkim Indiában és még számos másik különleges hely a világban.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben