nyitási terv teraszok nyithatnak először húsvét után

A teraszok nyithatnak majd elsők között húsvét után

by Waterfan

Elsőként az iskolai oktatás indulhat újra, és a vendéglátóhelyek szabadtéri teraszai nyithatnak majd ki, várhatóan húsvét után. 2,5 millió beoltottnál jöhetnek a teraszok, 3 milliónál pedig már a szállodák is – tette közzé értesüléseit az Index néhány perccel ezelőtt.

A nyitási terv: első lépés lehet az iskolák, teraszok nyitása

A lap azt írja, hogy az operatív törzs most készülő újranyitási terve a korlátozások fokozatos feloldásával számol. A szakemberek tanácsára a lazítás lépéseit elsősorban nem a napi halálozások számához, hanem a beoltottakéhoz kötik majd.

Egyelőre értesülésekről, és spekulációról beszélünk, tehát kiemelem, hogy az április 19-i esetleges enyhítés nincsen kőbe vésve, mert a beoltott emberek számának el kell érnie legalább a 2,5 millió főt ahhoz, hogy enyhítésről beszélhessünk.

A Portfolio saját kalkulációja szerint szerint is valamikor április közepe táján lehet reális, hogy ilyen szintre emelkedik a beoltottak száma.

Mikor nyithatnak a szállodák?

Az Index szerint a nyitás 2. ütemében már ismét kinyithatnak majd a hotelek is, de mint a többi lépés esetében ez is az átoltottság függvényében történhet meg, várhatóan legalább 3 milliós átoltottság felett lehet majd ez reális.

A helyzetről péntek reggel a miniszterelnök adott tájékoztatást a szokásos rádió interjújában, amelynek legfontosabb, turizmust érintő részleteit ebben a cikkben gyűjtöttem össze.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek csoporthoz.

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
címlap: Tomas Anton Escobar
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben