Olaszország maszk szabad tér zárt tér enyhítés

Az egyik legszigorúbb országban ledobják a maszkot, sok magyar örülhet

by Kassay Tamás

A magyarok egyik legnépszerűbb úti céljának számító mediterrán országban látványos enyhítést jelentettek be.

Olaszországban eltörölték szabadtéren a kötelező maszkhasználatot

A pizza, pasta, dolce vita, művészetek és elragadó stílus földjén mától, azaz péntektől kezdve feloldották szabadtéren a kötelező maszkviselést. Zárt térben (a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, mozikban, múzeumokban, valamint az iskolákban) március 31-ig továbbra is viselni kell az FFP2-es típusú maszkot.

Egy másik mediterrán ország szintén hasonlóképpen döntött, ugyanakkor ez a másik európai ország éppen ellentétesen döntött, minden helyi korlátozást eltöröl, kivéve a maszkviselési kötelezettséget.

A hétvégén újra nyitnak a diszkók és más szórakozóhelyek.

Március elsejétől a stadionoknál 75 százalékra, a zárt sportcsarnokoknál 60 százalékra emelik az eladható jegyek arányát.

Az olaszok számára megkönnyebbülést jelent az egyes városokban már november végén bevezetett kötelező maszkviselés eltörlése. Különösen a déli tartományokban, ahol idő előtt megérkezett a nyárias meleg.

Az egészségügyi tárca rendelkezése szerint továbbra is kötelezőnek számít, hogy az utcákon mindenki magával hordja a maszkot a táskájában vagy a zsebében, és szabadtéren is felvegye, ha sok ember gyűlik össze. Kötelező marad a maszk a stadionokban is.

Az omikron vírusvariáns tetőzésén túljutott országban folyamatosan csökken a napi esetszám, amely már napok óta százezer alatt van. Csökken a kórházban kezeltek száma is, egyedül az elhunytak napi száma haladja meg továbbra is a 300 főt.

Az olasz gyógyszerügynökség (Aifa) bejelentése szerint a Novavax amerikai biotechnológiai vállalat által fejlesztett oltóanyagot február 24-től kezdik el használni.

Az olaszországi beutazási szabályokról ide kattintva találhatók meg az aktuális információk.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben