olcsó utazási tippek 2022

Olcsó utazási tippek 2022-re

by Kassay Tamás

Gyengül a forint, kiszámíthatatlan a politikai és gazdasági környezet, háborús kockázatok, beutazási korlátozások és járványügyi intézkedések, amerre csak nézünk. A járvány bár szerencsére kifulladóban van és egyre több helyen szüntetik meg a korlátozásokat, sok országban ez még nem történt meg. Végre könnyebb lehetne az utazás, erre beüt a háború és egy világgazdasági válság előszele. Hogyan és merre utazhatunk költséghatékony módon 2022-ben?

Kassay Tamás utazó bloggert kérdezte Ferencz Gabi a Manna FM Családi Manna című műsorában

A műsorban többek között elhangzott, hogy az euró alapú országok egyre drágábbak a forint gyengülés miatt, ami a rosszabb hír, hogy a dollár alapúak még ennél is jobban drágultak átszámítva a magyar fizetőeszközbe. De van pár menekülő ország, ahol jelenleg is jó áron lehet szállást találni, ilyen többek között:

  • Törökország, ahol lassan hiperinflációba fajul a helyzet
  • Georgia (Grúzia)
  • Egyiptom
  • Tunézia
  • Marokkó
  • Balkán országai, kivéve Montenegrót, mert a helyiek nem hivatalosan, de eurót használnak.

A beszélgetésben szó van továbbá az utazás költségeiről, különös tekintettel az üzemanyagárakra, valamint egy országról, ahol 4 csillagos helyen 1 teljes hét reggelivel 2 főre 40-70 ezer forintból megáll. Kiváló minőségben, csodás vendéglátással, mesés tájakkal. Melyik ez a hely? Ide kattintva ízelítő videót is nézhetsz róla, a műsorban pedig meghallgathatod.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben