Sehova se mehet a semmibe induló luxus óceánjáró a Spectrum of the Seas

by Kassay Tamás

A Royal Caribbean Spectrum of the Seas tengerjáró hajójának megtiltották a hongkongi terminálról való indulást pénteken, mivel a hajó személyzetének egyik tagjánál a rutinvizsgálatokat követően koronavírus fertőzés gyanúja merült fel.

fotó: カテキンCC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

A hajótársaság illetékesei szerint a hajó a tervek szerint „sehová sem tartó körutazásra” indult volna a közeli vizeken. Az utasok létszámát a teljes kapacitás felére korlátozták, és csak olyan teljesen beoltott utasokat engedtek fel a fedélzetre, akiknek 48 órával az utazás előtt negatív lett a tesztje. A Royal Caribbean a Facebookon közzétett közleményében azt írta:

„A személyzet tagjain ma elvégzett rutin COVID-19 teszt során a személyzet egy olyan tagját azonosítottuk, akinek a tesztje meghatározhatatlan volt. A másodlagos mintatesztet követően a teszt előzetes pozitív eredményt mutatott COVID-19-re”.

Az összesen 1200 utasból mintegy 1000 már felszállt a hajóra, amikor a hongkongi városi hatóságok elrendelték a 4 éjszakás utazás törlését.

A hajó valamennyi utasának kötelező vizsgálaton kellett részt vennie, de elhagyhatták a hajót, mivel nem kerültek közvetlen kapcsolatba a legénység tagjával.

Az lett volna az igazán izgalmas hajókázás, ha az emberek nem hagyhatták volna el a fedélzetet, a hajó pedig a kikötőt. Ezt most megúszták.

A Royal Carribean Spectrum of the Seas luxus óceánjáró hajója dióhéjban

A Spectrum of the Seas a cég egyik zászlóshajója, amely a flotta 5. legnagyobb darabja. Elsősorban Ázsia vizein hajózik, ott jelenleg a legnagyobbnak számít. 2019 áprilisa óta van vízen a 347 méter hosszú, 41 méter széles, 18 szintes monstrum.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben