szállásfoglalás szempontjai felmérés

Ezek a szállásfoglalás legfontosabb szempontjai a Danubius Hotels felmérése szerint

by Kassay Tamás

A Danubius Hotels és az Opinio piackutató friss, reprezentatív felmérése azt vizsgálta, hogy mely szempontokat tartják a legfontosabbnak a magyar turisták szállásfoglaláskor. Az MTI-hez eljuttatott összefoglalóból az látszik, hogy a minőség különösen fontos lett. A megfelelő díjszabáson felül az adott szálláshelyen szerzett élményeken múlik leginkább, hogy valaki legközelebb újra ugyanazt a hotelt választja-e legközelebb is.

A szállás kiválasztásánál az ár mellett a legfontosabb szempont:

  1. az elhelyezkedés,
  2. az ellátás minősége,
  3. az értékelések (kiemelten fontos lett, tudj meg többet itt!),
  4. a helyi programok kínálata és
  5. a személyzet vendégszeretete

A felmérés szerint a magyarok több mint fele tervez belföldi nyaralást az idén.

A válaszadók 36 százaléka csak belföldi, 16 százaléka belföldi és külföldi, 12 százaléka pedig csak külföldi nyaralásra készül. A megkérdezettek 36 százaléka idén egyáltalán nem tervez üdülést.

A belföldön nyaralók leginkább azért maradnak Magyarországon, mert könnyebb hazajutni, ha bármi történik, illetve kényelmesebb az utazás, nem kell a külföldi vakációval járó ügyintézéssel, például vízummal vagy covid-igazolással bajlódni, lehet SZÉP-kártyával fizetni, emellett ár-érték arányban is kedvezőbbnek tartják.

A belföldön nyaralók 61 százaléka 1 hetet vagy annál kevesebbet tölt üdüléssel, 24 százaléka 2 hét, míg 15 százaléka legalább 3 hét pihenést tervez.

Nyaralásuk alatt leginkább apartmanban, szállodában és panzióban pihennek idén a magyarok. Az infláció az itthon vakációzók 38 százalékának nyaralási szokásait nem befolyásolja, akikét viszont igen, azok jellemzően olcsóbb szállás mellett döntenek, rövidebb időre mennek pihenni, vagy kevesebbet költenek szórakozásra.

Az itthon vakációzó válaszadók fele átlagosan fejenként kevesebb mint 100 ezer forintot költ a nyaralására, és csak 25 százalékuk szán 150 ezer forintnál többet rá.

A belföldi nyaralók a koronavírus járvány hatására a rugalmasan lemondható vagy változtatható szálláshelyet részesítik előnyben, jobban figyelnek a higiéniára, és próbálnak több élményt gyűjteni a nyaralás alatt.

A felmérés a Danubius Hotels megbízásából az Opinio piackutató applikációval készült június 3-7. között, 1045 fős mintán. Az eredmények országosan reprezentatívak a 16-59 éves, okostelefonnal rendelkező lakosságra kor, nem, iskolai végzettség, lakóhely településtípusa és régiója szerint.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben