Budapesti fürdők nyitása Széchenyi

Szombaton 6 budepesti fürdő nyitja meg medencéit – maszk és védettségi igazolvány kell

by Waterfan

6 budapesti fürdő nyit szombaton, látogatni csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet őket – kivéve a 18 év alattiakat, nekik elég egy maszk is.

A járványügyi helyzet miatt számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) fokozottan ellenőriznek. Papucs nélkül továbbra sem engedik be a látogatókat a fürdő területére! A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, amelyet felfestett pontok segítenek.

Belépéskor és a fürdők belterében tartózkodás teljes időtartama alatt – kivéve a medencetérben, szaunában és gőzkabinban- az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező fürdővendégek számára.

2021. május 3-tól újra igénybe vehető a NEAK által támogatott gyógyvizes gyógymedence szolgáltatás is. A korábban felírt kúrák folytatólagosan igénybe vehetők, azokat nem szükséges újra felíratni. Az egészségügyi ellátásokra vonatkozó előírás szerint gyógyszolgáltatások kizárólag előzetesen egyeztetett időpontokban vehetők igénybe.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. májusban a fürdők fokozatos nyitását tervezi. Szombattól a

  • Széchenyi,
  • Gellért,
  • Rudas,
  • Lukács,
  • Paskál és a
  • Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitja meg kapuit – jelentették be.

A fenti fürdőket viszont csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja, aki rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal.

Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége. A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre maszk viselése kötelező.

A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik.

A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluliak életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik, ami diákigazolvány vagy vezetői engedély felmutatásával igazolható.

A fürdőigazgatóság kéri, hogy a sorban állás elkerülése érdekében védettségi – és személyazonosító okmányukat mindenki készítse elő a pénztárhoz érkezéskor.

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben