Örömtánc Budapest Gyógyfürdői Csillaghegyi fürdő Jerusalema kihívás BGYH tánc

Jerusalema tánccal várják a fürdőzőket a Csillaghegyi fürdő dolgozói – videóval

by Kassay Tamás

A Csillaghegyi fürdő dolgozói csatlakoztak a világméretű tánc kihíváshoz és nagyon várják már, hogy újra találkozhassanak a vendégekkel. A videó nyomán interjút kértem a készítőktől, hogy megtudjuk, mi is a kihívásokkal teli és egyben szomorú időszakban elkészült örömtánc valódi üzenete.

A videó a cikk végén található, előtte olvashatod az interjút. Ha a videót néznéd meg először, akkor az alábbi linkre kattintva megteheted.

Világméretű tánc kihíváshoz csatlakozott a Csillaghegyi fürdő csapata

Örömtánc Budapest Gyógyfürdői Csillaghegyi fürdő Jerusalema kihívás BGYH tánc kihívás

A video még az igazán súlyossá vált helyzet és a szigorú korlátozások előtt, március 11-én lett feltöltve, amikor úgy nézett ki, hogy március 16-án már a fürdőgyógyászatokat is meg lehet majd nyitni a kezelésre érkező vendégek előtt. Azóta tudjuk, hogy az élet másképp alakult, viszont most valóban nyithatnak a fürdők.

A 2020-as évben indult az utóbbi idők legjobb, egész világot megmozgató tánc kihívása a dél-afrikai DJ Master KG és Nomcedo Jerusalema című dala nyomán. Baráti társaságok, munkahelyek ezrei csatlakoztak már az örömtánc felhíváshoz, hogy a járvány sújtotta időkben erőt adjanak egymásnak és a világnak.

Dér Enikő, a Csillaghegyi fürdő fürdővezető-helyettesének ötlete volt, hogy csatlakozzunk mi is, mert fürdős tánc még nem volt.” – mondta Hunka Erika, a fürdő leköszönő vezetője, aki a központban folytatja pályafutását.

Örömtánc Budapest Gyógyfürdői Csillaghegyi fürdő Jerusalema kihívás BGYH tánc
Hosszú csendesség után újra jó volt a hangulat! Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport.

„Enikő álmodta meg a koreográfiát és ő maga volt, aki betanította a táncot is! A drón felvételeket a biztonsági kollégák egyike készítette, én pedig fotóztam. Házon belül, önerőből és önszorgalomból oldottunk meg mindent. Lezárás előtti pénteken készültek a drón felvételek, szombaton pedig életemben először nem fotóztam, hanem rögzítettem a beltéri videót. Majd jött a harmadik fázis, a vágás, ami az amatőr felvételek nyomán igazi kihívás volt, de egy kolléganőnk párja ezt is megoldotta nekünk. Bár sem a tánc, sem a felvétel nem professzionális, de annyit nevettünk a forgatás alatt, hogy tényleg igazi örömtánc lett, Enikő egy csodát szervezett meg nekünk ebben a rettentő nehéz vírus és gazdasági helyzetben. Sokat adott ez az összefogás mindannyiunknak, a Kollégáknak és hozzájárult ahhoz, hogy továbbra is ki tudjunk tartani és a csapat még jobban összekovácsolódjon. Mindannyian nagyon várjuk, hogy biztonságos keretek között újra dolgozhassunk és vendégül láthassuk a fürdőzni szerető látogatóinkat.”

Megkerestem hát a tánc főszervezőjét, Dér Enikőt, és megkértem, mesélje el, hogy mit jelentett számukra ez a néhány nap és hogyan készült a Jerusalema tánc.

Láttam a világszerte terjedő kihívásokat és az egyik kollégámmal beszélgettünk róla. Felvetettem neki a kihívást, és miután tetszett az ötlet, lényegében az egész csapat egyemberként ugrott bele, hogy motiváljuk egymást a kitartásban.

A zene mondanivalója az, hogy a járványhelyzetben is próbáljuk megőrizni a pozitív gondolkodásunkat, és így nézzünk szembe a nehézségekkel. Bár mindannyiunknak nagyon nehéz, különösen azoknak, akik küzdenek a betegség ellen, mi itt, a csapat tagjai várjuk, hogy a veszély elmúljon és újra a vendégekért dolgozhassunk.

Milyen az üres medencékben lenni?
Meglepő élmény volt megtapasztalni, hogy mennyire nagy a medence, amikor nincsen benne víz, szinte elveszik benne az ember, a pereme jóval a fejünk felett van.

Volt-e olyan, aki nem szeretett volna részt venni? 
Mindenki benne volt!

Örömtánc Budapest Gyógyfürdői Csillaghegyi fürdő Jerusalema kihívás BGYH tánc
Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport.

Énekelni nem szerettetek volna? 
De, felmerült, sőt, volt kórusjelöltünk is, de végül megőriztük az eredeti kihívás szellemiségét és a táncra fókuszáltunk.

A felvételeket is házilag készítettétek?
Igen, mindent a fürdő dolgozói, raktak össze hobbi jelleggel, a videósunknak konkrétan ez volt az első videója. 

Hogyan hoztátok össze a zenét a videón és az élő felvételek során?
A felvételeket zenével együtt vettük fel, így a vágónak ez használható alapot adott.

Milyen volt a forgatás?
Vicces jelenetekből nem volt hiány, néhány felvétel pedig nagyon rosszul sikerült. Persze ezeken jókat nevettünk, nem támasztottunk irreális elvárásokat magunk felé. A koreográfia egy közös alap, ezt megtanultuk közösen videóról. Ezen kívül a szóló táncokat, egyéni momentumokat ott helyben találtuk ki. Sok ötlet született menet közben, nagyon kreatív volt a csapat, alig tudtuk kiválasztani, hogy melyik figurák kerüljenek be a kisfilmbe.

Mit adott nektek ez a kihívás?

Közel 1 hétig tartott a munka. Ez az egész megerősítette a csapatot, és rajtunk túlmutatóan az volt a szándékunk, hogy a vendégeink számára szerezzünk néhány jó percet. Nagyon sok vendégünk hiányolja a fürdőzés élményét, a törzsvendégeink pedig a jól ismert arcokat is, így ezzel nekik is szerettünk volna kedveskedni, hogy a fürdőt és dolgozókat is láthassák egy kicsit másképp.

Nagyon büszke vagyok a Kollégákra az összefogásért és az önzetlen segítségért, és le a kalappal a hozzáállásuk előtt!

Köszönöm az interjút, Enikő! Kívánom, hogy mielőbb újra megteljenek a medencék vízzel és vendégekkel is!

Csillaghegyi fürdő Jerusalema tánc kihívás videó

A videóban, ha bármi amatőr dolgot fedeztek fel, nézzétek el a stábnak, hiszen mind az operatőr, mind a vágó, mind pedig a teljes csapat a víz tudományával és a fürdőzni szerető emberekkel foglalkozik magas, sőt, a legmagasabb szinten. 

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport.
Ide kattintva megoszthatod a videót, támogatva ezzel az újranyitás lendületét.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben