Thaiföld újranyitás beutazási korlátozások nélkül látogatható

Thaiföld újra korlátozások nélkül vár, nem kell többé oltás és teszt sem

by Kassay Tamás

A Thaiföldre utazó nemzetközi turistáknak 2022. október 1-jétől már nem kell igazolniuk sem a védőoltás meglétét, és negatív teszteredményt sem kell bemutatniuk. – jelentette be Thaiföld hivatalos turisztikai hivatala.

A thaiföldi COVID-19 helyzet operatív központja (CCSA) bejelentette, hogy 2022. szeptember 30-án megszűnik az országos COVID-19 sürgősségi rendelet, mivel a thai királyság 2022. október 1-jétől a COVID-19-et „veszélyes fertőző betegségről” „felügyelet alatt álló fertőző betegségre” minősíti át.

A thai CCSA azt is közölte, hogy 2022. október 1-jétől a Thaiföldre utazó nemzetközi utasoknak ennek értelmében már nem kell igazolniuk a védőoltás vagy a negatív teszteredmény meglétét.

A 2020. március 25-én vezették be a COVID-19 sürgősségi rendeletet, amelyet 19 alkalommal módosítottak. A rendelet megszűnése most egyúttal azt is jelenti, hogy a CCSA automatikusan feloszlik, és a miniszterelnök és a kabinet által a rendelet alapján eddig kiadott valamennyi rendelet, közlemény és utasítás visszavonásra kerül.

A világjárvány óta Thaiföld 2021 júliusától fokozatosan újra megnyitotta határait a nemzetközi turizmus előtt, kezdetben a Phuket Sandbox, a Samui Plus és a 7+7 Extension programokkal. Ezek relatív sok kényelmetlenséget és bizonytalanságot okoztak, ezért a magyar utazók között nem igen volt reális opció. Ezt követte egy négyfázisú újranyitási ütemterv 2021 októberétől 2022 januárjáig, amely már valós lehetőséget biztosított az igazán nagy rajongók számára, hogy újra ellátogassanak a paradicsomi országba.

Thaiföld végül 2022. július 1-jével lépett a teljes újranyitás szakaszába a Thailand Pass regisztrációs rendszer eltörlésével, de a külföldi állampolgárok a beutazáshoz fel kellett, hogy mutassanak oltási igazolást, vagy negatív teszteredményt. 2022. október 1-jétől megszűnik ez az utolsó korlátozás is, és a magyarok kedvenc üdülőhelye újra teljesen szabadon (turista vízum kiváltásával – ahogyan korábban) látogatható.

A thai kabinet jóváhagyta a vízummentességre jogosult országokból, így Magyarországról érkező turisták tartózkodási idejének 45 napra (30 napról), valamint a vízumra jogosultak számára a vízumot érkezéskor (VOA) 30 napra (15 napról) történő kiterjesztését. Ez a hosszabbítás 2022. október 1-jétől 2023. március 31-ig lesz érvényben.

A nem turista célú, illetve 30 napot meghaladó beutazások továbbra is vízumkötelesek a magyarok számára is!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben