Példátlan üzenet a Tripadvisor-tól

by Waterfan

A Tripadvisor figyelmeztetést jelenít meg a látogatói számára, ha abban a hotelben szeretnének szállást foglalni, amelyik a közelmúltban feljelentett egy vendégét.

Tripadvisor értékelés Thaiföld börtön szálloda
Ragnar Vorel

Mint emlékezetes, egy amerikai turista közel került ahhoz, hogy a következő 2 évet egy thaiföldi börtönben töltse, miután olyan értékelést írt a szállodáról, amiért annak tulajdonosai feljelentették. Az előzményekről több részletben is beszámoltam, itt olvashatók vissza azok a cikkek:

Íme a Tripadvisor eddig példa nélküli üzenete

Miután az érintett férfi hazatért az Egyesült Államokba, a Tripadvisor is lépett – szúrta ki a Kreatív Online a BBC hírét. Az történik ugyanis, hogy a hotel profiljára kattintva egy igencsak szembeötlő figyelmeztetés jelenik meg:

Ez a szállásadó, vagy a szállásadóval összefüggésbe hozható személy egy értékelés nyomán feljelentette a hatóságoknál a Tripadvisor egyik felhasználóját, akit emiatt börtönbe zártak. A szállásadónak a helyi törvények alapján ehhez joga volt, ugyanakkor a mi feladatunk, hogy felhívjuk erre a figyelmet, hogy ezt is belekalkulálhassák, amikor az utazásukat tervezik.” 

Tripadvisor értékelés Thaiföld börtön szálloda

A Tripadvisor szóvivője elmondta, hogy ők abban hisznek, hogy minden utazót megillet a jog, hogy beszámoljon a tapasztalatairól, akár jók, akár rosszak. 

Az a csodaszép az egészben, hogy még a figyelmeztető üzenetbe is korrektül belefogalmazták, hogy “A szállásadónak a helyi törvények alapján ehhez joga volt“. Igen ám, csak éppen a helyi törvények alapján most meg a Tripadvisornak van joga megjeleníteni egy ilyen megpecsételő üzenetet a saját felületén, aminek a következménye teljesen egyértelműen az, hogy ezen a csatornán keresztül szinte semennyi foglalásra nem számíthat a hely a jövőben. Pontosabban, azoktól a potenciális vendégektől, akik leellenőrzik a szállást a Tripadvisor felületén foglalás előtt.

Összességében tehát mindenki vesztesként került ki a történetből, mert a vendégek száma csökken, ami a vírus miatti helyzetben különösen nagy gond, másrészt pedig a problémásan viselkedő férfit elbocsátották a munkahelyéről az ügy következtében.

Spabook vélemény: továbbra is célszerű arra törekedni, hogy a helyszínen rendezzük a nézeteltéréseket. Ugyanakkor, a szálláshelyeknek ideje lenne képbe kerülni azzal, hogy az internet jó 20 éve a mindennapjaink része, és mostanra semmi nem maradhat titokban. Fontos előre felkészülni a válságkommunikációra, a vendégek panaszainak megfelelő és elfogadható kezelésére, és kiemelten ügyelni az internetes jelenlét tőlük függő és független formáira egyaránt. Üzletek működésének sorsa múlhat ezen, nem árt akár trainingezni is a csapatot az ilyen és hasonló helyzetek megfelelő kezelésére. A vendégélmény nem pusztán a vendégről szól, hanem magáról a helyről is, aki azt szolgáltatja. Vendégélmény fejlesztésben Mr Spabook örömmel áll mindazok rendelkezésére, akik értik a történet üzenetét és azt is, hogy pozitív élményekkel és üzenetekkel az üzleti eredmény növelhető is. A válságban ez különösen fontos lesz, amikor kevés utas választ sok szolgáltató között.

Mit gondolsz? Itt elmondhatod és meg is oszthatod másokkal.

Érdekelnek a wellness, szálloda és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol szállás értékeléseket és sok-sok utazós témát találsz.

Üdvözlettel,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.