Példátlan üzenet a Tripadvisor-tól

by Waterfan

A Tripadvisor figyelmeztetést jelenít meg a látogatói számára, ha abban a hotelben szeretnének szállást foglalni, amelyik a közelmúltban feljelentett egy vendégét.

Tripadvisor értékelés Thaiföld börtön szálloda
Ragnar Vorel

Mint emlékezetes, egy amerikai turista közel került ahhoz, hogy a következő 2 évet egy thaiföldi börtönben töltse, miután olyan értékelést írt a szállodáról, amiért annak tulajdonosai feljelentették. Az előzményekről több részletben is beszámoltam, itt olvashatók vissza azok a cikkek:

Íme a Tripadvisor eddig példa nélküli üzenete

Miután az érintett férfi hazatért az Egyesült Államokba, a Tripadvisor is lépett – szúrta ki a Kreatív Online a BBC hírét. Az történik ugyanis, hogy a hotel profiljára kattintva egy igencsak szembeötlő figyelmeztetés jelenik meg:

Ez a szállásadó, vagy a szállásadóval összefüggésbe hozható személy egy értékelés nyomán feljelentette a hatóságoknál a Tripadvisor egyik felhasználóját, akit emiatt börtönbe zártak. A szállásadónak a helyi törvények alapján ehhez joga volt, ugyanakkor a mi feladatunk, hogy felhívjuk erre a figyelmet, hogy ezt is belekalkulálhassák, amikor az utazásukat tervezik.” 

Tripadvisor értékelés Thaiföld börtön szálloda

A Tripadvisor szóvivője elmondta, hogy ők abban hisznek, hogy minden utazót megillet a jog, hogy beszámoljon a tapasztalatairól, akár jók, akár rosszak. 

Az a csodaszép az egészben, hogy még a figyelmeztető üzenetbe is korrektül belefogalmazták, hogy „A szállásadónak a helyi törvények alapján ehhez joga volt„. Igen ám, csak éppen a helyi törvények alapján most meg a Tripadvisornak van joga megjeleníteni egy ilyen megpecsételő üzenetet a saját felületén, aminek a következménye teljesen egyértelműen az, hogy ezen a csatornán keresztül szinte semennyi foglalásra nem számíthat a hely a jövőben. Pontosabban, azoktól a potenciális vendégektől, akik leellenőrzik a szállást a Tripadvisor felületén foglalás előtt.

Összességében tehát mindenki vesztesként került ki a történetből, mert a vendégek száma csökken, ami a vírus miatti helyzetben különösen nagy gond, másrészt pedig a problémásan viselkedő férfit elbocsátották a munkahelyéről az ügy következtében.

Spabook vélemény: továbbra is célszerű arra törekedni, hogy a helyszínen rendezzük a nézeteltéréseket. Ugyanakkor, a szálláshelyeknek ideje lenne képbe kerülni azzal, hogy az internet jó 20 éve a mindennapjaink része, és mostanra semmi nem maradhat titokban. Fontos előre felkészülni a válságkommunikációra, a vendégek panaszainak megfelelő és elfogadható kezelésére, és kiemelten ügyelni az internetes jelenlét tőlük függő és független formáira egyaránt. Üzletek működésének sorsa múlhat ezen, nem árt akár trainingezni is a csapatot az ilyen és hasonló helyzetek megfelelő kezelésére. A vendégélmény nem pusztán a vendégről szól, hanem magáról a helyről is, aki azt szolgáltatja. Vendégélmény fejlesztésben Mr Spabook örömmel áll mindazok rendelkezésére, akik értik a történet üzenetét és azt is, hogy pozitív élményekkel és üzenetekkel az üzleti eredmény növelhető is. A válságban ez különösen fontos lesz, amikor kevés utas választ sok szolgáltató között.

Mit gondolsz? Itt elmondhatod és meg is oszthatod másokkal.

Érdekelnek a wellness, szálloda és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol szállás értékeléseket és sok-sok utazós témát találsz.

Üdvözlettel,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben