naturmed hotel carbona tűz hévízi wellness szálloda

Kisebb tűz egy hévízi wellness szállodában, 400 embert evakuáltak

by Kassay Tamás

Július 22-én pénteken délután nagy füsttel járó kisebb tűz volt egy hévízi szállodában, csaknem  400 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az épületkomplexumot – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kósi Zsolt elmondta: egy Attila utcai hotel (saját értesüléseim szerint a NaturMed Hotel Carbona) wellnessrészlegénél gyulladt ki egy kapcsolószekrény, ami nagy füsttel járt, de csak kisebb tűz volt. A keszthelyi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat.

Az oltás és az utómunkálatok idejére a szállodát 332 vendég és 60 fős személyzet elhagyni kényszerült.

Az épületrész füsttel telítődött, ezért ventilátorokkal kellett átszellőztetni. Frissítés: időközben érkezett speciális ventillátor is, amivel az uszoda részt kiszellőztetik. A mentési-szellőztetési munkálatok várhatóan hamarosan befejeződnek, a vendégek becslések szerint nagyjából este 8 óra körül visszatérhetnek majd a szállodába.

Egyébként a Carbona hotelben magam is jártam már kétszer. Nagyszerű wellness szolgáltatásokat kínálnak, kedvencem a krioszauna. Ez másik nevén a jégszauna, amiben -142 fokon töltöttem el nagyjából 2 percet és utána érezhetően javult a közérzetem, tényleg olyan kezelés, amit bárkinek jó szívvel tudok ajánlani.

Korábbi szállodai tűzesetek a környéken

Hévízen júliusban már másodjára lett forró a helyzet, és ezúttal sem a kánikula miatt. Legutóbb július 1-jén gyulladt ki az álmennyezet feletti vezetékrendszer egy másik szállodában a Dr. Schulhof Vilmos sétányon. Akkor szintén a keszthelyi hivatásos tűzoltók érkeztek a szállodához, ahol az ott dolgozók porral oltóval a lánggal égést megszüntették. A tűzoltók az álmennyezetet megbontották, az érintett épületszakaszt kiszellőztették és átvizsgálták, de további izzásra, tűzre utaló nyomot nem találtak. Az oltási munkálatok idejére 9 alkalmazott és 33 vendég hagyta el az épületet, akik később visszatérhettek szobáikba.

Majdnem pontosan 1 éve történt, hogy a Hotel Freya-ban ütött ki tűz, amely külső szemmel is igen látványos volt, egyik olvasóm készített róla felvételt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben