Tűz ütött ki egy zalakarosi szállodában (videó)

by Kassay Tamás

Olvasónktól kaptam a jelzést és a fényképeket, amelyeken az látható, hogy sűrű füst gomolyog a 160 szobás, 3 csillagos Hotel Freya épületének egyik 5. emeleti szobájának ablakából és az emeleti folyosóról.

Füst gomolyog a zalakarosi Hotel Freya épületéből

Lejátszáshoz nyomd meg a gombot! A Turizmus hírek csoport Neked szól, ha pontos és hiteles híreket olvasnál az utazás világából.

Kerestem a Hotel Freya-t telefonon, hogy megtudjam, pontosan mi történt. Azt a választ kaptam, hogy a Hunguest Hotels központjából fognak közleményt eljuttatni a sajtó részére. Amennyiben sikerül megtudnom részleteket, frissítem a cikket.

Szemtanú beszámolója szerint: „a teraszokon áradt a füst, a vendégek meg kint próbáltak levegőhöz jutni„.

Frissítés1 (12:00): időközben a füst megszűnt, a fotón jól látható, hogy komoly nyomokat hagyott az épület két legfelső szintjén.

Frissítés2 (12:40): Labossa Lajos kommunikációs igazgató elmondta, hogy személyi sérülés nem történt. Elektromos zárlat következtében egy légkondicionáló gyulladt ki. A személyzet a helyiség áramtalanítása után poroltóval azonnal megkezdte az oltást, amelyet végül a helyszínre érkező katasztrófavédelem fejezett be. A tűzeset nyomán 3 szoba vált lakhatatlanná. A szálloda vezetése dolgozik rajta, hogy az érintett vendégek elhelyezését másik szállodákban megoldják.

Frissítés3 (13:10): A szállodában teljes terjedelmében égett egy 5. emeleti szoba, a tűz 3 másik szobát és a felettük lévő műfüves rekreációs területet is elérte. A hotelt kiürítették, 60 embernek kellett elhagynia az épületet. – ezt már az MTI közölte.

Frissítés4 (13:44): Közben a Telex írta meg, hogy a szállodában történt már egyszer egy tűzeset, akkor szándékosság miatt, mert egy vendég öngyilkosságot követett el. Erről mondjuk egyetlen hotel sem tehet. A világon mindenütt komolyan foglalkoznak azzal, hogy az ilyen szomorú eseteket amennyire lehet, elkerüljék. Például magasabban lévő, emeleti szobáknál az ablakok nem nyithatók, stb, de kizárni sajnos teljesen esélytelen, a legjobb helyeken is történhet ilyesmi.

Frissítés5 (14:12): Olvasóm jelezte, hogy visszajáró vendégek, mert: „a szálloda retro, de a személyzet kifogástalan, kedvesek, segítőkészek! Nagyon jó, hogy egy belső folyosón közelíthető meg a fürdő!” és a konyhával is elégedettek.

Turizmus hírek csoport Neked szól, ha pontos és hiteles híreket olvasnál az utazás világából.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben