vendéglátóhelyek bezárás bírság járványügyi intézkedés megszegése magyar közlöny koronavírus

Szigorítás: akár 1 éves bezárást, 5 milliós büntetést kockáztathatnak a szabálytalan vendéglátó üzletek

by Waterfan

Ma éjjel jelent meg a Magyar Közlöny 15. száma, amiben szigorított szabályok szerepelnek a vendéglátóhelyekre vonatkozóan. Azok, akik a járványügyi szabályokat megszegve nyitnak ki, vagy működnek, hatalmas kockázatot vállalnak. Íme, a részletek:

Első körben 6 hónap, második esetben 1 év bezárás a járványügyi intézkedések megszegése esetén

Amennyiben a rendőrség ellenőrzés során, illetve a rendőrök vagy katonák értesítése alapján kötelezettség megszegéséről (helyben fogyasztásról vagy illetéktelenek ott tartózkodásáról) szerez tudomást, akkor a vendégló üzletet első alkalommal 6 hónapra, ismételt kötelezettségszegés esetén pedig 1 évre bezáratja.

A vendéglátóhelyet üzemeltető céget és a cég tisztségviselőit is eltiltják a tevékenység végzésétől, minden más vállalkozásukban is

Amennyiben egy üzletet másodszor érnek kötelezettségszegésen, akkor a hely üzemeltetőjét, az üzletet működtető cég valamennyi tagját az ideiglenes bezárás idejére minden vendéglátó tevékenység végzésétől eltiltják, a tagok eltiltása egyéb más gazdasági társaságban is érvényes a vendéglátó tevékenység vonatkozásában az eltiltás ideje alatt.

Akár 5000000 forint bírság is kiszabható

Azok az üzemeltetők, amelyek az eltiltás ellenére folytatják tevékenységüket és a hatóságok elkapják, akkor büntetésül 1- 5 millió forinting terjedő bírsággal fognak szembenézni.

A korábbi szabályok enyhébbek voltak, eddig 1 naptól 1 évig terjedő időtartamra lehetett bezáratni a vendéglátó üzletet, de legtöbbször 30-60 napos bezárásokat lehetett olvasni a hírekben, amihez képest a 6 hónapos induló büntetési tétel komoly szigorítás és a nyári szezontól való elbúcsúzást jelenti! A pénzbírság eddig 100 ezertől 1 millió forintig terjedt, ez most jelentősen megemelkedett.

vendéglátó üzlet bírság bezárás járványügyi intézkedés megszegése magyar közlöny 5 millió 1 évre
forrás: Magyar Közlöny

Spabook mind a vendégeket, mind a vendéglátóhelyeket igyekszik maximálisan segíteni hiteles információkkal, vendégélmény és marketing tanácsokkal. Jelen helyzetben nem tudok mást javasolni, mint azt, hogy a mélyponthoz közeledve, bár nagyon nehéz, de fordítsunk figyelmet a kommunikációra és a szabályokat tartsuk be. Túl nagy a büntetés kockázata, egyéni engedetlenséggel nem lehet sikert elérni. Összefogásra van szükség, ennek minősége pedig konstruktív és jogkövető kell, hogy legyen. Mindazok, akik a nyitáskor szeretnének a lehető legtöbb vendéggel indulni, 2 dologra nagyon figyeljenek:

1) Az előfoglalásokkal tervezzenek jól, mert bár most azonnal is kellene pénz a túléléshez, de rejtett kockázata van, ha valaki hibásan méri fel a helyzetét!

2) Kommunikáljanak napi szinten, személyes hangnemben!

Csoportunkban szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós hírről is értesülhetsz.
Oszd meg másokkal is ezt az írást, hadd legyenek képben! Itt pedig elmondhatod, mit gondolsz erről.

Kitartást Mindenkinek a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser
vendégélmény tanácsadó

címlap: Vlad Tchompalov

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben