Vonatkáosz: teljesen leállt a vasúti közlekedés Hollandiában hétfő délután

by Kassay Tamás

A holland vasúttársaság, a Nederlandse Spoorwegen (NS) hétfőn leállította a vonatközlekedést, miután egy műszaki hiba megzavarta az országos vasúti rendszer biztonságos működéséhez szükséges rádiókommunikációs rendszer működését. – számolt be róla az Rtlnieuws.nl

A holland nemzeti vasúttársaság felfüggesztette az összes intercity és helyi járatot Hollandia-szerte, és azt tanácsolta az utasoknak, hogy lehetőség szerint változtassák meg utazási terveiket.

A probléma a GSM-R-rel történt, ami egy speciális rádió kommunikációs hálózat, amely többek között összeköti a mozdonyvezetőket a forgalomirányítással és ellenőrzi a vonatok sebességét. Hollandia 2006-ban vezette be ezt a rendszert, amelyet számos más nemzet is használ.

Vonatkáosz Hollandia leállt vasúti közlekedés
forrás: NS Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

Órákkal a fennakadás kezdete után a ProRail közölte, hogy az elakadt vonatok egy részét biztonságosan újra tudta indítani.

A vonatok jelenleg szinte minden útvonalon újra közlekednek. Igyekszünk félóránként egy Intercity és egy Sprinter szerelvényt indítani. Késések előfordulhatnak. Az utasok számos útvonalon fennakadásokat tapasztalhatnak még az éjszaka közepéig. […] Várhatóan még az este folyamán megérkezhetnek vonattal úti céljukhoz. A vonatok holnap várhatóan a szokásos menetrend szerint közlekednek.

– olvasható a Holland Vasutak honlapján, 18:14-kor megjelent közleményben

“Ha az egész országban leállnak a vonatok, és újra kell indítani, nagyon sok időbe telik, mire minden újra normálisan működik.

közölte a ProRail, az ország vasúti infrastruktúráját fejlesztő és karbantartó különálló állami vállalat szóvivője.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben