A Wizz Air járatot indít a Maldív-szigetekre és Kuvaitba

by Kassay Tamás

A légitársaság bejelentette, hogy fapados járatokat indít a Maldív-szigetek paradicsomi tájaira, valamint Kuvaitba, amely a légitársaság 5. legfontosabb célállomása az Perzsa-öböl térségében. Mielőtt a magyar utasok örömujjongásban törnek ki, azt fontos kiemelni, hogy ezeket a járatokat a Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti ultradiszkont légitársasága üzemelteti, a járatok Abu-Dzabiból indulnak. Tehát, odáig el kell jutni, és az átszállás nem garantált olyan módon, mint a hagyományos légitársaságok esetében. Jó hír viszont, hogy így is lényegesen olcsóbban lehet eljutni oda, mint bármilyen más módon.

A Maldív-szigetekre és Kuvaitba is repülhetünk a Wizz Air járataival

A Perzsa-öböl északnyugati részén fekvő Kuvaitba naponta indulnak majd járatok Abu-Dzabiból.

Wizz Air Kuvait Abu Dhabi

A Wizz Air októbertől heti 4 alkalommal indít járatot Abu-Dzabi és a Maldív-szigetek fő nemzetközi repülőtere, Malé között.

A Maldív-szigetekre közlekedő járat az ottani fővárosba érkezik, tehát a mindenki által ezerszer látott fotókon látható, úgynevezett resort szigetekre még onnan tovább kell utazni helyi lehetőséget igénybe vételével, ha valaki az igazán paradicsomi tájakon szeretne időzni.

Wizz Air Maldív-szigetek Abu Dhabi

Az új útvonalakkal együtt a Wizz Air Abu Dhabi összesen 34 célállomásra repül Abu-Dzabi 5 órás repülési időn belüli körzetében. Az év folyamán érkező ötödik repülőgép flottába állítása azt is jelenti, hogy a Kuvaitba és a Maldív-szigetekre közlekedő járatokat a légitársaság a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező, vadonatúj Airbus A321neo repülőgéppel üzemelteti majd.

„Izgatottan jelentjük be a Wizz Air Abu Dhabi két új útvonalát, amely megerősíti elköteleződésünket az Egyesült Arab Emírségek turisztikai támogatása iránt, hiszen így kötjük össze az ország fővárosát számos népszerű regionális és globális úti céllal. Ötödik Airbus repülőgépünk októberi érkezésével nagy örömünkre szolgál, hogy a Kuvaitba induló járatokkal javíthatjuk az összeköttetést az Öböl Menti Együttműködési Tanács szomszédos országaival, valamint megfizethető árú járatokat kínálunk utasainknak a Maldív-szigetekre. Különösen izgatottak vagyunk a Maldív-szigetekre induló járatok miatt, amely paradicsomi úti cél sok utasunk bakancslistáján foglal el előkelő helyet. Alig várjuk, hogy hamarosan üdvözölhessük az utasokat fiatal és zöld repülőgépeink fedélzetén”

– mondta Owain Jones, a Wizz Air fejlesztési vezetője.

A légitársaság jelenlegi, fiatal flottája 4 új, korszerű Airbus A321neo repülőgépből áll, amelyek a legalacsonyabb üzemanyag-felhasználást, károsanyag-kibocsátást és zajterhelést biztosítják. A Wizz Air Abu Dhabi régiós versenytársaihoz képest a legalacsonyabb ökológiai lábnyommal rendelkezik.

ÚtvonalJáratsűrűségIndulás dátumaViteldíj (forint)
Abu-Dzabi – Malé (Velana Nemzetközi Repülőtér)kedd, csütörtök, szombat, vasárnap2022. október 4.36 424 forinttól
Abu-Dzabi – Kuvaitnaponta2022. október 30.11 304 forinttól

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben