európa legjobb úti célja Írország

Zsinórban kilencedik évben Európa legjobb úti célja, de a magyarok alig ismerik

by Kassay Tamás

Egy amerikai utazási magazin, a Travel Weekly szavazásán már kilencedik egymást követő évben nyerte el az Európa legjobb úti célja címet Írország, ami nem éppen mondható a magyarok közkedvelt úti céljának.

Írország a díjat a Travel Weekly Readers’ Choice Awards díjátadón vette át New Yorkban, az amerikai Természettudományi Múzeumban – számolt be róla a SchengenVisaInfo.

A legjobb európai úti cél kategóriában Olaszország, Görögország, Spanyolország, Franciaország és Horvátország is versenyben voltak az első helyezésért.

Alison Metcalfe, a Tourism Ireland képviseletében a díj átvételekor elmondta, hogy nagy örömükre szolgál, hogy az országot már kilencedik egymást követő évben választották ki erre a díjra.

„Az utazóknak manapság óriási választékuk van, ami minden eddiginél fontosabbá teszi számunkra, hogy Írországot kiemeljük a többi úti cél közül – így ez a díj igazán jó hír, miközben arra készülünk, hogy 2023-ban újabb átfogó és célzott promóciós kampányt indítunk”

A turizmus világának érdekes híreivel vár FB csoportunk, csatlakozz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

A koronavírus terjedésének megállítására bevezetett korlátozások enyhítését követően többek között Írország turisztikai ipara is jelentős javulást jelzett.

Az Ír Turisztikai Ipar (ITIC) által nemrég közölt adatok szerint Írország idén szeptemberben összesen 900 ezer külföldi látogatót fogadott, ami mintegy 9 százalékkal kevesebb a tavalyi év azonos időszakához képest. A turisztikai ágazatban tapasztalható jelentős javulás ellenére a látogatói számok továbbra is a járvány előtti, a koronavírus és új változatainak terjedése előtti szint alatt maradnak.

Arról is beszámoltak, hogy az észak-amerikai piac szeptemberben szintén jelentősen hozzájárult Írország utazási és idegenforgalmi iparához.

Az ITIC szerint az ágazat javulását az energiaválság, a költséginfláció növekedése, valamint az ellátási korlátok is veszélyeztették.

„A tagok, például a szállodák és éttermek arról számoltak be, hogy az energiaszámlák tarthatatlan és példátlan szintre ugrottak, figyelmeztetve, hogy a haszonkulcsok komoly nyomás alá kerültek”

– mutatott rá ezzel kapcsolatban Eoghan O’Mara Walsh, az ITIC vezérigazgatója.

Az Egyesült Államokból érkező utazók is jelentősen hozzájárulnak Írország turizmusához.

Az Extra által készített jelentés szerint Írország 2019-ben összesen 1,7 millió, az Egyesült Államokból érkező turistát fogadott, akik 1,6 milliárd eurót hoztak az ország gazdaságának.

Világörökségi helyszínek Írországban

A legtöbb utazó általában keresi a kulturális értékeket is, kifejezetten népszerűen a világörökségi helyszínek. Az 5,1 millió lakosú, 70273 km2 Írországban az UNESCO a következő helyszíneket nyilvánította kulturális világörökséggé:

Emellett sokan nem tudnak arról sem, hogy Katarban óriási szobrot állítottak a fogantatásnak, mutatjuk videón és fotókon is. Továbbá, a turizmus világának érdekes híreivel vár FB csoportunk, csatlakozz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben