18 milliárd forintból épülhet a Hagymatikum és új 4 csillagos szálloda Makó városában

by Waterfan

Új lendületet kaphat az a hatalmas léptékű fejlesztés, amelyről a Makói Városi Televízió még 2018-ban számolt be, de azóta nem történt egy kapavágás sem. A miniszterelnök Lázár János országgyűlési képviselőt nevezte ki a makói fürdő fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak.

Hagymatikum Makó bővítés szálloda építés Lázár János
BurrowsCC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Az újonnan kinevezett kormánybiztos a vele készült interjúban azt mondta, a kormány azt várja most tőle, hogy a beruházás felgyorsuljon és megvalósuljon. Elmondása szerint 9 milliárd forint egyelőre hiányzik a fürdő bővítéséhez, és további 9 milliárd forint szükséges a 4 csillagos szálloda megépítéséhez. Erősen meglepő lenne, ha nem kapna erre forrást a város ezután a kinevezés után.

„Kockázat nélkül mondhatjuk, hogy 10 év múlva el kell érnie Makónak Gyulát és ehhez szükség van a fürdőberuházásra és szükség van egy nagy szállodaépítésre, amellett, hogy az összes makói panzió és szálláshely tulajdonost támogatnunk kell.”

Lázár János a Rádio7 Közös nevező című műsorában

Lássuk, mit is terveznek pontosan, az alábbiakban összefoglalom, hogy miről is volt szó 2018 nyarán:

Bővülhet a Makói Hagymatikum

A 9,5 milliárd forintos támogatás lehetővé teszi, hogy végre elkészüljenek Makovecz Imre eredeti tervei, pontosabban azok a részek, amik eddig nem kerültek megvalósításra. Új élmények és szolgáltatások jöhetnek majd létre a fejlesztés nyomán.

A Hagymatikum viszont önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a turizmus komolyabb szintre fejlődjön, ugyanis szükség lenne több és jobb minőségű szálláshelyre is a Maros-parti városban.

A Makói Városi TV riportja szerint új szálloda épülhet Makón, közvetlenül a Hagymatikum mellett, amely 9,5 milliárd forint kormányzati támogatásból újulhat meg.

A szálloda látványterve ide kattintva tekinthető meg.

A szálloda megépítésének feltétele az, hogy a Hagymatikum mellé tervezett városi uszoda helyét megváltoztassa a helyi képviselőtestület. A javaslat szerint a szálloda kerülne közvetlenül a Makovecz-fürdő mellé, vélhetően azért, hogy közvetlen átjárást is lehessen biztosítani a vendégek számára. Lássuk be, ez célszerű és hasznos lenne, szóval jó ötletnek tűnik. A városi uszoda pedig a közelben, de egy másik helyen, épülne meg, esetleg valamelyik tanintézmény mellett. Alább a 2018-ban készült riport tekinthető meg. Remélem, 2 év múlva már a megnyitóról számolhatok majd be.

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további minőségi és hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben