Felújítják az Aquasziget Esztergom Élményfürdőt

by Waterfan

Közzétették az Esztergom Aquasziget Élményfürdő korszerűsítésére és felújítására vonatkozó nyílt közbeszerzési eljárás felhívását. Az ajánlatkérő Esztergom Város Önkormányzata.

Az esztergomi Aquasziget Élményfürdő 1 milliárd forintból korszerűsödhet

Bár a kiírásban nem szerepel becsült érték, Esztergom Város Önkormányzata 2021-es költségvetésének 8. oldalán megtalálható, hogy kereken 1 milliárd forintot irányzott elő a város erre a célra. Meglátjuk majd, hogy a pályázók ehhez képest milyen ajánlatokat fognak tenni.

Amit biztosan tudunk a kiírásból, az az, hogy a nyertes ajánlattevő a következő feladatokat kell majd, hogy elvégezze:

Az Aquasziget élményfürdő többszintes, bruttó 11.582 m2 összalapterületű épületének felújítása lesz a feladat. A felújítás célja a gazdaságos üzemeltethetőség, az elhasználódott szerkezetek korszerűsítése és kárelhárítások. A főbb tevékenységek az alábbiak:

  • A kültéri felfagyott burkolatok újraburkolása, illetve helyenként törött és sérült lapok pótlása a fürdő teljes területén.
  • A medencetérben a szerkezeti dilatáció mentén kialakított üzemvíz elleni szigetelés javítása.
  • Belső nyílászárók cseréje, külső nyílászárók javítása.
  • 1835 m2 vízfelület vízgépészeti rendszerének felújítása, automatizálása.
  • A 2 MW összteljesítményű hőközpont felújítása, beleértve ebbe 2db új 1MW teljesítményű kondenzációs gázkészülék telepítését és az új kéményrendszer kiépítését, a meglévő elhasználódott szivattyúk, szerelvények és szelepek cseréjét, az új csőhálózattal történő egybeépítését.
  • A hűtési hálózat szerelvényeinek, szivattyúinak cseréje;
  • Hő- és füstelvezető (RWA) rendszer teljes körű felújítása;
  • A teljes épületfelügyeleti rendszer újraépítése, a gépészeti és épületvillamossági rendszerek automatizált működtetésének kialakítása, beleértve a hőközpont automatizált működésének kiépítését is; Teljes épületfelügyeleti rendszer beüzemelése.

Kerékpárút épül és megújul az esztergomi Fürdő Szálló homlokzata

Esztergom költségvetése tartalmaz még néhány tételt, ami kapcsolódik a turizmus fejlesztéséhez. Ezek közül kettőt emelnék még ki, amikről a KEMMA adott hírt korábban. 799 millió forintból épülhet új kerékpárút a kertvárosban, és 400 millió forintot hagytak jóvá a Fürdő Szálló homlokzatának felújítására. Utóbbival kapcsolatban van bővebb információ is, hiszen korábban már foglalkoztam a témával:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha fürdők világa érdekel, akkor vár a Fürdők, gyógyfürdők csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben