bezár Magyarország legnagyobb szaunája V8 Szentendre Aufguss

Bezárt az ország egyik legnagyobb szaunája is

by Kassay Tamás

A rezsiválság nem kíméli a szolgáltatókat, különösen nehéz helyzetbe kerültek azok a helyek, amelyek szaunákat is üzemeltetnek. Tipikusan az első lépéseik egyike volt ezek üzemóráit csökkenteni, illetve teljesen bezárni. Magyarország egyik legnagyobb szaunája, az 50 fős V8 szentendrei mesterszauna eddig megúszta, de ezen a pénteken már nem kerülhette el sorsát:

A V8 mesterszauna november 18-tól határozatlan ideig bezár

A hazai szaunamesterek mekkájának számító 50 fős, 40 négyzetméteres szauna nem csupán a nagyközönségnek szól, hanem képzési és versenyhelyszín is. A messze földön sikeres szaunamestereink egyik ikonikus helyszíne.

Kivétel nélkül lényegében minden fürdőnek problémát jelent a wellness részlegek üzemeltetése, ez alól a V8 sem kivétel. Az Aufguss a bezárásról szóló közleményében így fogalmaz:

Az utóbbi hetekben bár leeresztett élménymedence mellett, de meg tudtuk tartani a programokat – végtelenül hálásan köszönjük azoknak a hűséges támogató szaunarajongó vendégeknek és hős szaunamestereknek, akik kitartottak ebben az átmeneti időszakban.

Hittünk és hiszünk benne, hogy ez a helyzet megoldódik – a mostani döntés értelmében azonban átmenetileg szüneteltetnünk kell a V8-ban a programokat. Folyamatosan dolgozunk a megoldáson, és minden jó hírről azonnal beszámolunk.

Most azonban a világbajnoki fordulóknak, az első profi hazai képzéseknek, a szaunamester konferenciáknak és sok más meghatározó szakmai eseménynek is otthont adó legendás mesterszauna egy időre bezárja ajtajait.

A V8 mesterszauna technikai adatai

A mesterszauna jellemzői a középen elhelyezett körüljárható kályha, a széles és kényelmes padok, az alsó sornak külön lábtartó szint. A szauna gyönyörű rezgőnyárból készült, amely még szebbé teszi a benne eltöltött időt.

  • 40 m² alapterület
  • szellőztetési lehetőség két kültérre nyíló ablakkal
  • vendégenként több mint két m³ friss levegő
  • két ajtó
  • 66 kW harvia pro kályha
  • 220 kg kő
  • 7.2 dolby digital / DTS hangrendszer
  • 12 + 2 színpadi PAR lámpa + LED szalagok

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben