Csipke Gyógyfürdő Kiskunhalas Halasthermal fürdő fejlesztés 22 milliárd fürdőkomplexum gyógyfürdő

Csipke Gyógyfürdő néven 22 milliárd forintból épül fürdőkomplexum a Halasthermal fürdő alapjain (látványterv + videó)

by Waterfan
 1. Csipke Gyógyfürdő lesz a kiskunhalasi Halasthermal fürdőből
 2. Csipke Gyógyfürdő Kiskunhalas szolgáltatásai
  1. Beltéri medencecsarnokok: gyógy-, termál-, élményfürdő
  2. Kültéri medencepark
 3. Csipke Gyógyfürdő látványterv
 4. Csipke Kemping: Pihentető és csónakázótó épül tavi apartmanházakkal, stéggel
 5. A Csipke fürdő nevének eredete

Új, nagyszabású, 22 milliárd forintból megvalósuló fürdőfejlesztés kezdődik Kiskunhalas városában, ahol a leendő Csipke Gyógyfürdő tervezésére már ki is írták a pályázatot – szúrta ki a Termalonline. A győztes tervező feladata lesz, hogy a gyógy-, élmény és termálfürdő, a sport- és tanuszoda mellett apartmanházak és kemping terveit is elkészítse. Érdekesség, hogy látványtervek már készültek, alább megtekinthetők.

Csipke Gyógyfürdő lesz a kiskunhalasi Halasthermal fürdőből

A világhírű halasi csipke városa egész évben nyitva tartó termálfürdővel várja a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeket. 2016-ban a kiskunhalasi fürdő és annak környezete gyógyhely minősítést szerzett. A gyógyfürdő a város központjában, a városi kórház mellett helyezkedik el, a létesítményhez kemping is kapcsolódik. A fejlesztés nyomán a teljes komplexum átalakul, megújul és jelentősen bővül.

A kiskunhalasi fürdőfejlesztés részleteiről a Halasinfo közölt sajtótájékoztatót, amelyen Bányai László országgyűlési képviselő, Fülöp Róbert polgármester és Könnyid László (MTÜ) voltak jelen. Nyilatkozataikban alaposan körbejárták a koncepciót és sok érdekességet megtudhatunk a videóból, a térség egészére vonatkozóan.

Csipke Gyógyfürdő Kiskunhalas szolgáltatásai

A pályázati kiírás szerint a leendő fürdőkomplexum az alábbi szolgáltatásokat fogja nyújtani:

Beltéri medencecsarnokok: gyógy-, termál-, élményfürdő

 • Gyógyfürdő:
  3 db ülőmedence,
  1 db gyógytorna medence,
  8 fajta gyógyászati kezelés és szakorvosi rendelés
 • Termálfürdő:
  3 db ülőmedence (34-36-38 Celsius fokos medencék),
  1 db meditációs medence,
  1 db kiúszó medence
 • Élményfürdő:
  1 db ülő és élménymedence,
  1 db sodrófolyosó,
  2 db Jakuzzi,
  3 fajta gyermekmedence,
  3 csúszdamedence 3 fajta csúszdával és
  gyerekjátszó
 • Szaunavilág:
  7 fajta szauna,
  1 db pezsgőfürdő,
  1 db hűtőmedence és
  3 db élményzuhany

Kültéri medencepark

 • 3 db gyógyvizes ülőmedence (30-31, 34-35, 37-38 Celsius fokos medencék)
 • 1 db fekvő- és élménymedence
 • 1 db gyermekmedence 1 db szülői medencével

Az építkezés a tervezést követően, 2022-ben kezdődhet meg, az átadás 2023-ra várható. Ha minden az elképzelések szerint valósul meg, akkor az kiskunhalasi fürdő összes vendég kapacitása 3400 fő, egyidejű tartózkodást tekintve 960 fő, amely az alábbiak szerint fog alakulni:

 • Termál- és Élményfürdő: 840 db szekrényes öltöző, az 2 turnusban: 1680 fő
 • Gyógyászat: 120 db szekrényes öltöző, az 3 turnusban: 360 fő
 • Összes beltéri kapacitás: 2040 fő
 • Kültéri medencepark kapacitása: 340 fő + 340 napozóágy=680 fő, az 2
 • turnusban: 1360 fő
 • Összes egynapi kapacitás teljes nyári ütemben: 3400 fő
 • Egyidejűséget figyelembe véve a látogatók maximális száma: 960 fő

Csipke Gyógyfürdő látványterv

Bár a tervezési pályázatot csak most írták ki, a Csipke Gyógyfürdő látványtervei már korábban elkészültek. A videót Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere osztotta meg még 2020 júliusában. Hogy végül ez mennyire valósul meg, majd meglátjuk.

Csipke gyógyfürdő látványterv Kiskunhalas Halasthermal fürdő fejlesztés Csipke fürdő
Ide kattintva tekinthetők meg a látványtervek.

“…ezzel a fejlesztéssel együtt a városban található egyéb attrakciók egy olyan erős turisztikai lehetőséget, térséget fognak létrehozni, amely méltán lesz hasonlítható akár egy Harkány, vagy Hévíz típusú gyógyfürdőhöz. Én bízom benne, hogy Kiskunhalas nevét a következő években, évtizedekben ezeken a szinteken fogják emlegetni.”

– mondta a polgármester

Csipke Kemping: Pihentető és csónakázótó épül tavi apartmanházakkal, stéggel

A Csipke Kemping területének alapvető felhasználását a nagyméretű, sekély vizű, fürdésre nem alkalmas, de élővilággal rendelkező, mintegy 6500 m2-es, újonnan kialakított pihentető tó területe határozza meg. A tó déli oldalán a lakóautókemping, nyugati oldalán a sátoros kemping északi és keleti oldalán a Tavi és Nádi házak kapnak majd helyet.

Tavi és Nádi házak: Földszintes apartmanházak várják majd a pihenni vágyó turistákat. Ezek az apartmanok saját, sövénnyel leválasztott kertrésszel, gépkocsibeállóval rendelkeznek majd, a Tavi házak pedig a tó felszíne fölé nyúló stégszerű fedett teraszt is kínálnak a vendégek számára. A Nádi házak fedett teraszai a Csetényi Park háborítatlan természeti világára nyújtanak kilátást.

A Csipke fürdő nevének eredete

A Csipke fürdő nevét Kiskunhalas világhírű kézműves alkotásáról kapta. A halasi csipke a csipkék királynője, a királynők csipkéje, hungarikum. Az 1902-ben életre keltett halasi csipke – évszázados értékeivel – Magyarország és a világ büszkesége. Számos kiválóság kapott ajándékba halasi csipkét a magyar államtól: II. Erzsébet brit uralkodó, Bush amerikai elnök felesége, Hitachi japán hercegnő, a japán császárné, a libanoni és a ciprusi köztársasági elnök felesége, a jordán királyné, IV. Károly és Zita királyné, Julianna holland királynő valamint II. János Pál pápa is.

Országszerte számos fürdőfejlesztés kezdődött

Rendszeresen beszámolok a fürdők fejlesztéséről, például Győrben és Szolnokon is komoly építkezések zajlanak.

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Téged vár! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben