Zsigmondy Klubkártya kedvezményes belépő drágulás

Drágul a fürdőbelépő a Zsigmondy klubkártyával rendelkezők számára Budapesten

by Kassay Tamás

A Zsigmondy Klubkártya kiváltásával a tulajdonosa egy évre jelentős kedvezményre tesz szert a Széchenyi, Gellért és Rudas fürdőkbe. Az elharapózó rezsiköltségek és infláció egyetlen ellenszere eddig a budapesti történelmi fürdőkbe szóló Zsigmondy Klubkártya volt, amellyel mindössze fix 3500 forintért lehetett látogatni az egyébként 10 ezer forint körüli helyeket. A változás nem érinti sem a bérletek, sem pedig a pénztárban kapható jegyek díjszabását.

Hosszú évek után, idén először, differenciáltan drágul a fürdőbelépő a Zsigmondy klubkártyával a budapesti fürdőkben

A Zsigmondy klubtagok naponta 1 alkalommal akár 4 órán keresztül élvezhetik a fürdők által nyújtott fürdőszolgáltatásokat, 2023. július 4-től hétköznap 4.000 Ft-ért, hétvégén 4.500 Ft-ért. – publikálta a BGYH a honlapján.

A hétköznapi ár tehát 14,3%-kal, a hétvégi ár pedig 28,6%-kal növekszik keddtől. Ez önmagában nem sokat mond, ugyanis a BGYH már sok éve változatlanul hagyta az eddigi 3500 forintos kedvezményes díjat. A mostani emeléssel együtt még továbbra is fennáll az a fura, de a fürdőzők számára kedvező helyzet, hogy már a legelső fürdőlátogatás alkalmával megtérül a kártya kiváltásának 5000 forintos díja, mert még azzal együtt is olcsóbb, mintha a normál napijegyet venné meg valaki.

A Zsigmondy Klubkártya célja alapvetően az, hogy a történelmi fürdőket kedvelők, de azt nem napi szinten látogatók pénztárcája számára is elfogadható árszinten tudják látogatni ezeket a helyeket. Azok számára, akik a szó szoros értelmében törzsvendégek és hetente többször, vagy akár naponta járnak fürdőbe, nekik ennél jóval kedvezőbb (akár 1300-1500 forint) belépőket tesz elérhetővé a BGYH bérletrendszere.

Hogyan lehet Zsigmondy Klubkártyát igényelni?

Fürdős hírekkel, programokkal, véleményekkel vár a Fürdős Csoportunk, csatlakozz!

A Zsigmondy Klubkártya igénylőlapot le lehet tölteni a www.budapestgyogyfurdoi.hu weboldalról és kitölthető a BGYH Zrt. ügyfélszolgálatán (1146 Budapest, Állatkerti körút 9-11. bejárat a Kós Károly sétány felől) is.

Az igénylőlapot a BGYH Zrt. ügyfélszolgálatán (1146 Budapest, Állatkerti körút 9-11. bejárat a Kós Károly sétány felől) lehet leadni az alábbi időpontokban, itt egyúttal fényképezésre is sor kerül:

  • hétfő: 7.15-15.00,
  • kedd: 10.30-18.00,
  • szerda: 7.15-15.00,
  • csütörtök: 10.30-18.00,
  • péntek: 8.00-15.00 óra között.
    Ebédidő minden nap: 12.00-12.30).

A Zsigmondy Klubkártya elkészítésének ideje várhatóan 2 hét. A kedvezményes belépőjegy megvásárlására az átvételt követően van lehetőség.

A Zsigmondy Klubkártya átvétele

Az Igénylő által választott fürdőben személyesen, vagy meghatalmazással és a számla bemutatásával lehet átvenni a kártyát.

  • Széchenyi fürdő: a Városligetben található ivókútnál (kedd-szombat 11.00 és 17.00 óra között)
  • Gellért fürdő: információs pultban (bármely napon 9.00 és 19.00 óra között)
  • Rudas fürdő: pénztárban (hétköznapokon 6.00 és 18.00 óra között)

Fürdős hírekkel, programokkal, véleményekkel vár a Fürdős Csoportunk, csatlakozz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben