Rác fürdő árverés licit főváros tulajdonjog BGYH

Elkelt a Rác fürdő, a legjobb kezekbe került

by Kassay Tamás

A Rác fürdő nyilvános árverését május 31-én tartották, amelyen egyetlen licitálóként a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) indult a Rác fürdő és a mellette levő hotel megvásárlásáért. Ötmilliárd forintos kikiáltási áron meg is szerezte a páratlan értéket képviselő épületegyüttest.

A Budapest Gyógyfürdői lett a Rác fürdő tulajdonosa a mai árverés során

A Rác fürdő árverését stílszerűen a Széchenyi-fürdő márványtermében rendezték. Korábban sok találgatás merült fel azzal kapcsolatban, hogy kik vethettek szemet a legendás épületre, de talán a Spabook cikkei nyomán is eljutott minden fülbe az, hogy a fürdőzés egy olyan speciális szakma, amihez kevesen (senki) értenek olyan magas szinten, mint a BGYH szakemberei. Budapest és Magyarország legfőbb vonzereje a gyógyfürdők, ezért kiemelt fontosságú, hogy ezek egységes stratégia szerint, egymást támogatva, a szinergiák kihasználásával tudjanak működni és megjelenni a turisztikai piacon.

A mai nyílt árverésre tehát több szereplőt vártak, de véleményem szerint szerencsére csak a BGYH regisztrálta be magát és fizette be az árverési előleg 254 millió forintos részét. Rajtuk kívül egyébként a Magyar Államnak és az I. kerületnek is elővételi joga volt a fürdő és a kapcsolódó szálloda épületére.

Az árverés így nem tartott sokáig, hiszen elmaradt a vad egymásra licitálás és végül

a BGYH 5 milliárd 88 millió forintos kikiáltási áron vásárolta meg a Rác Nosztalgia Kft.-t.

A Tabánban található, csodaszépen felújított Rác fürdő 11 éve áll üresen, sosem nyitott meg és sajnos folyamatosan romlik az állapota. Használható formába hozni minden bizonnyal több milliárd forintos projekt lesz – becslések szerint 3 milliárd forint talán elegendő lehet ezekre a munkákra.

A Rác fürdő viharos történetéről ebben a cikkben olvashattok részletesen, kiderül belőle, hogy miért is nem nyitott meg a felújítás után.

Érdekelnek a gyógyfürdős témák? Akkor ajánlom figyelmedbe a Fürdők, Gyógyfürdők csoportot.
Ha a turizmushoz kapcsolódó hiteles híreket is szívesen olvasod, akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben