Elkezdődött a Hagymatikum 10 milliárdos bővítése

by admin

Elkezdődött a makói termálfürdő fejlesztése és további bővítése, amely a hozzá kapcsolódó munkálatokkal együtt 10 milliárd forintos beruházást jelent és hosszú időre meghatározza a város gazdaságának fejlődését – tájékoztatta a fejlesztésért felelős kormánybiztos az MTI-t.

Lázár János azt mondta: bár úgy tűnik, a fejlesztés csak az idegenforgalmat érinti, a fürdő bővítése minden makói ember életét jobbá fogja tenni. A következő száz évben nem lehet kérdés, hogy Makó jövője a turizmusról, a vendéglátásról szól. A város a térség, sőt az ország egyik meghatározó idegenforgalmi célpontjává válik. Amikor a fürdő elkezdett épülni, 5 szálláshely volt a városban, ma 77 vállalkozás foglalkozik szállásadással, vendéglátással. Ez a fejlesztés pedig ezeket a kapacitásokat tovább emeli, újabb lehetőségeket biztosít a helyi vállalkozásoknak, ami munkahelyeket teremt, és növeli a város adóbevételeit, ami által a városi szolgáltatások színvonala is emelkedik.

Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján épülő és kibővülő fürdő a korábbi kapacitásokat a duplájára emeli. A 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló fejlesztés keretein belül családi és élményzóna, 3 fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épül, és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét is. Egy hideg- és egy melegvizes kúttal bővítik a fürdő vízbázisát is.

A több fázisban megvalósuló, több mint másfél éves beruházás során a fürdő – egy kültéri élménymedence kivételével – zavartalanul üzemel.

A megálmodott épület látványtervei ide kattintva láthatók.

Makó történetének legnagyobb beruházása sokévnyi előkészítő munka után a nyár elején indulhatott el. Első lépésként az elsősorban földmunkákat végző kivitelező a közművek kiváltását végzi el. A 9,2 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztés kivitelezője a székesfehérvári székhelyű Fehérép Kft.

A beruházáshoz kapcsolódva a kormány a fürdő környezetének fejlesztésére további 1,051 milliárd forint támogatást biztosít.

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha a turizmus hírekről is szívesen olvasol, akkor ajánlom figyelmedbe a Turizmus hírek csoportot.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben