Érde termál Hotel Liget fürdő újranyitás

Újranyithat az érdi Termál Hotel Liget és fürdője

by Polisor Bettina

A tulajdonos és a szakmai befektető együttműködése nyomán akár már idén megkezdődhetnek az érdi termálkomplexum rekonstrukciós munkái – közölte a nagyszerű hírt Csőzik László, Érd polgármestere.

Új fejezet nyílhat az Érdi termálfüdő történetében

A jelenleg az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség tulajdonában lévő, valaha szebb napokat is látott termálfürdő és hotel még 2015-ben zárt be, sorsa azóta megoldásra várt. A Polgármester tájékoztatása szerint azonban a tervek szerint idén sor kerülhet a hotel belső felújítására, jövőre pedig a medencék a parkolók, az udvar és az utcafrontot is méltó új külsőt kaphat.

Korábbi cikkünkben videón mutattuk be az érdi fürdő jelenlegi állapotát, érdemes belenézni, hogy képet kapjon a kedves olvasó.

Érd önkormányzata készen áll az együttműködésre, mind meleg, mind hideg vizet tudna szolgáltatni, továbbá jó hír, hogy mindkét korábban elzárt termálkút alkalmas a fürdő termálvízzel történő újbóli ellátására. Ez, a jelenlegi rezsi mizéria közepette fontos tényező és akár döntő is lehet a jövőre nézve – a szerk.

Felújítás és fejlesztés: cél a 3 csillagos szállodai színvonal az érdi Termál Hotel Ligetben

Ahhoz, hogy a Termál Hotel Liget eredeti funkcióját betöltve újra üzemelhessen, még számos akadályt kell leküzdeni, hiszen – ahogy arról a polgármester említést tett – a befektető szerint az energiaválság, és a rezsiárak elszabadulása mind lassítják a tervek megvalósítását. Ezen felül a hotel épülete nagyon rossz állapotban van, amire nem csak felújítás, hanem a befektető tervei szerint bővítés is vár, a szobaszámot 25-ről 50-re emelnék, így az alapos statikai felmérés elengedhetetlen.

A fejlemények tükrében a polgármester bizakodó, hiszen a fürdő felújításával a helyi lakosoknak és a környéken élőknek sem Agárd, sem Budapest irányába nem lenne szükséges elmozdulnia, hogy a gyógyvíz áldásos hatását élvezhessék.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben