minden gyermek tanuljon meg úszni program

Évi 7,2 milliárd forint óvodások és alsósok úszásoktatására

by Kassay Tamás

A „Minden gyermek tanuljon meg úszni!” programot próbaként indították el 2020 őszén a főváros XXII. kerületében, Debrecenben, Móron és Tokajban. A kormány elégedett a 1,5 éves próbaprogram eredményeivel és most úgy határozott, hogy kiterjeszti az óvodai nagycsoportosok és az általános iskolai alsósok kötelező úszásoktatását. – írja a HVG.

Kiterjesztik a „Minden gyermek tanuljon meg úszni!” programot

2022. február 1. és 2028. június 30. között” szélesebb körben is megvalósítják az úszásoktató programot, ehhez 2028-ig évente 7,2 milliárd forintot biztosítanak.

A programot a Magyar Úszó Szövetség bevonásával és a kiválasztott települések illetékes köznevelési intézményei fenntartóinak közreműködésével bonyolítják le, azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány települést fognak kiválasztani. A pénzt közvetlenül az Úszó Szövetség kapja, az emberierőforrás-miniszternek „a támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes feltételeit meghatározó támogatói okiratot” kell vele aláírnia.

Mint emlékezetes, a Külföldi Nyelvtanulási Programot néhány héttel ezelőtt lemondták a koronavírusra hivatkozva, bízzunk benne, hogy a Minden gyermek tanuljon meg úszni! program fog tudni működni.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport, ha fürdőket szereted, akkor a Gyógyfürdős csoport. Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben