1 hektáros fürdőkomplexum épül Fehérgyarmaton – már koncepciótervek is készültek

by Waterfan

Fürdővárossá fejlesztik Fehérgyarmat városát, ahol termálfürdő és szálloda is épül abban a wellnesskomplexumban, aminek tervezésére és kivitelezésére uniós közbeszerzési ajánlatkérés jelent meg – szúrta ki a magyarepitok.hu, a Spabook pedig utánajárt a részleteknek.

Fehérgyarmat fürdőváros lehet néhány éven belül

Fehérgyarmat termálfürdő szálloda gyógyfürdő fejlesztés épül
Az 1. kiemelt fejlesztési terület és azon belül a tervezett termálfürdő és szálloda elhelyezkedése a városon belül (kék vonal: a kiemelt fejlesztési terület határa; pink vonal: a módosítással ténylegesen érintett terület lehatárolása)

Fehérgyarmat Önkormányzata a város Településfejlesztési koncepciójában elhatározottakkal összhangban a gyógyvízre alapuló idegenforgalmi létesítmények fejlesztését határozta el. Ezen célok megvalósítása érdekében a jelenlegi strandfürdő területének egy részén termálfürdő és ahhoz kapcsolódó szálloda elhelyezése tervezett – derül ki a fehérgyarmati tájékoztatási dokumentációból.

Az új fehérgyarmati gyógyfürdő és wellness komplexum összes bruttó szintterülete 9517 m2 lesz, hasznos alapterülete pedig 8515 m2, a beruházás számára újonnan kialakított új telek nagysága 29.899 m2, azaz mintegy 3 hektár!

A fehérgyarmati wellnesskomplexum az alábbi egységekből fog állni:

  • 72 szobás szálloda,
  • 105 fő befogadóképességű konferenciaterem
  • 105 fő befogadóképességű étterem
  • termálfürdő beltéri és kültéri medencékkel,
  • kezelőszobákkal és öltözőkkel ellátott fürdőterápiás és wellnessrészleg,
  • 1310 négyzetméteres kerti tó,
  • 2 étellift és 2 személylift.

A fürdő és a szálloda hűtés-fűtéséről termálvízre telepített, 10 Celsius fokos hőfoklépcsővel üzemelő hőszivattyús rendszer fog gondoskodni, amely a vonatkozó jogszabályokkal összhangban közel 0 energiafelhasználású épületet eredményez.

Koncepciótervek is születtek

Rendszeresen számolok be fejlesztésekről wellness és utazás terén, ezt például olvastad már?

Pár szó a fehérgyarmati gyógyfürdő vizéről

Jelenleg is működik fürdő a városban, amelynek 1000 méter mélyről érkező, 44 fokos vizét 2004-ben gyógyvízzé minősítették. A víz gyógyhatása főként mozgásszervi megbetegedések, krónikus nőgyógyászati, reumatológiai, ortopédiai panaszok enyhítésében segít, de jótékony hatást fejt ki balesetek, csontműtétek utáni rehabilitáció során, valamint csontritkulás és érbetegségek esetén is.

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.