4 csillagos szálloda épül az Aquaticum Debrecen mellé – látványterven a díjnyertes tervező alkotása

by Waterfan
Debrecen 4 csillagos szálloda épül látványterv Bord studio Aquaticum Hotel

“Világbajnok sztárépítész” tervezőiroda álmodta meg az új négy csillagos hotelt Magyarország legújabb és építészetileg legizgalmasabb strandja, a nagyerdei Aquaticum Strand Debrecen mellé.

A Bord Építész Stúdió által tervezett új szálloda a strand és a nagyerdei Aquaticum Mediterrán Élményfürdő közötti területen fog felépülni, várhatóan 2022-ben, míg az idei év a tervek véglegesítésével fog telni. A debreceni önkormányzat tulajdonában álló Aquaticum Debrecen Kft. közel 4,4 milliárd forint támogatást nyert el a Kisfaludy-programból a szálloda megépítésére. A hotel látványterveit a dehir.hu tette közzé.

Ezen az új hotelen kívül – szintén jelentős állami támogatásból – épül másik két 4 csillagos szálloda is a belvárosban, a Darabos utcában, valamint a Bajcsy-Zsilinszky utcában.

Díjnyertes építész stúdió rajzolta az “Aquaticum Hotel” épületét

Debrecen 4 csillagos szálloda épül látványterv Bord studio Aquaticum Hotel medence
fotó: dehir

A Bord Építész Stúdióval korábban készítettem már interjút a brutál látványosra sikeredett Aquaticum Strand kapcsán. Ők a tavalyi A’Design Award építészeti világversenyen, 180 ország 8500 pályaműve közül arany minősítést kaptak a Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD) épületére, amivel az bekerült a világ legjobb épületei közé.

Debrecenben Bordás Péter építész neve fémjelzi az Aquaticum Strand mellett a Nagyerdei Stadiont, az építészeti világversenyen díjazott Debreceni Nemzetközi Iskolát és a Kelet-Magyarország egyetlen „A+” kategóriás irodaházát, a Forest Offices épületét, valamint a Dóczy Parkot is – tudhatjuk meg Nagy Sándor helyi képviselő FB bejegyzéséből.

Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Ez is érdekelhet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben