kijárási tilalom fürdők nyitvatartása zárva gyógyfürdők

A fürdők, gyógyfürdők is bezárnak november 11-től

by Waterfan

A Magyar Közlöny kedd éjjel publikált verziója szerint a közfürdőket is be kell zárni, ennek értelmében tehát a szabadtéri medencével rendelkező fürdőink sem maradhatnak nyitva.

A közfürdők, uszodák, termálfürdők, gyógyfürdők nem látogathatók

November 9-i bejelentésben még csak fedett uszodák hangzottak el, kérdéses volt, hogy a szabadtéri medencével rendelkező fürdők nyitva maradhatnak-e. A válasz megszületett: nem, pontosabban 1 kivétel van!

kijárási tilalom fürdők nyitva tartása

A november 10-én éjjel megjelent rendelet 12. §, (1), d) és e) pontjai szerint: tilos a közfürdőkben tartózkodni, az ott dolgozók kivételével, tehát az uszodák mellett a fürdőknek is be kell zárniuk 30 napra.

A gyógyászati szolgáltatások továbbra is igénybe vehetők, amennyiben a helyszínt biztosító fürdő épülete nyitva marad

A fürdőszolgáltatást mindenhol le kell állítani, viszont a gyógyfürdőkben működő gyógyászati részlegek fizikoterápiás szolgáltatásai tovább működhetnek, ilyen például a gyógytorna, elektroterápiás kezelések, gyógymasszázs. Ezeket a szolgáltatásokat továbbra is igénybe lehet majd venni ott, ahol magát az épületet nem zárják be és ezeket a szolgáltatásokat fenntartják.

Az edzések és a versenyek folytatódhatnak az uszodákban is

A rendelkezés kivételként hivatkozik a versenyszerűen sportolókra, tehát ők továbbra is látogathatják az uszodákat, versenyzési, illetve edzési céllal. Ez civil szempontból lényegében a munkavégzésnek felel meg. A versenyek természetesen zárt kapusak lehetnek csak. Az amatőr tömegsport nem tartozik ebbe a körbe, nem hivatásos versenyzők!

A részletes szabályokról itt írtam:

Minden kedves Olvasómnak, a gazdaság minden szereplőjének és külön gondolva a turizmus minden érintettjére, kitartást és egészséget kívánok az elkövetkezendő hónapokra. Sajnos, embert próbáló időszak elé nézünk. A blogon ennek ellenére megyünk tovább inspiráló tartalmakkal, hogy amikor majd újra lehet utazni, akkor az emberek ne bútort, kocsit, meg új telefont kívánjanak, hanem remek helyeket, amiket itt az oldalon is be fogok mutatni.

Érdekelnek az utazós hírek és némi háttér az utazós élmények mellett? Akkor csatlakozz gyógyfürdős csoportunkhoz, ahol szálláshely értékelések és élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

A legjobbakat addig is,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben