Gyomaendrődi Liget fürdő felújítás megújul fejlesztés Kisfaludy program

Hárommilliárd forintos fejlesztés a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kempingben

by Kassay Tamás

Toldi Balázs polgármester az MTI-nek elmondta, reményei szerint a kivitelezés 2022 tavaszán vagy nyarán kezdhetik meg, a munkálatok befejezésére a budapesti Prizma Build Zrt.-nek 24 hónapja lesz. Az alapkövet március 17-én raktál le Gyomaendrődön. A fejlesztés beharangozásáról már 2021. januárjában hírt adtam, így időszerű, hogy az alapkőletétel megtörtént.

Hárommilliárd forintból fejlesztik a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kempinget,

A fejlesztés során 6 pályás csúszdaparkot, élménymedencét, 71 négyzetméteres kültéri termálvizes medencét is építenek. Bővülnek a wellness szolgáltatások, elérhetővé válik a súlyfürdő és bővül az egészségmegőrző gyógyászati kezelések száma.

A beruházás keretében épül továbbá egy grillterasz és egy gyerek e-car játékpálya. Megújulnak a fürdő belső közlekedési útjai, járdái, zöld területei, valamint az öltözők is és újabb parkolókat alakítanak ki. Az évente 110.000 látogatót vonzó fürdő területén található kempingben 8 új apartmanház létesül, így a fürdőzést kedvelő utazók akár helyben is megszállhatnak. Erre eddig is volt lehetőség, de a kapacitások most bővülnek.

Gyomaendrődön a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján 11.000 vendég 34.000 vendégéjszakát töltött el.

A beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, továbbá megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében. A fejlesztés a település történetének egyik legnagyobb beruházása.

– mondta Toldi Balázs polgármester

A Liget fürdő éjszakai fürdőzések kedvelt helyszíne

A fürdő nappal a gyógyulni és pihenni vágyók, este pedig a kikapcsolódni, szórakozni vágyók paradicsoma:

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben