Hárommilliárd forintos fejlesztés a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kempingben

by Kassay Tamás
Gyomaendrődi Liget fürdő felújítás megújul fejlesztés Kisfaludy program

Toldi Balázs polgármester az MTI-nek elmondta, reményei szerint a kivitelezés 2022 tavaszán vagy nyarán kezdhetik meg, a munkálatok befejezésére a budapesti Prizma Build Zrt.-nek 24 hónapja lesz. Az alapkövet március 17-én raktál le Gyomaendrődön. A fejlesztés beharangozásáról már 2021. januárjában hírt adtam, így időszerű, hogy az alapkőletétel megtörtént.

Hárommilliárd forintból fejlesztik a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kempinget,

A fejlesztés során 6 pályás csúszdaparkot, élménymedencét, 71 négyzetméteres kültéri termálvizes medencét is építenek. Bővülnek a wellness szolgáltatások, elérhetővé válik a súlyfürdő és bővül az egészségmegőrző gyógyászati kezelések száma.

A beruházás keretében épül továbbá egy grillterasz és egy gyerek e-car játékpálya. Megújulnak a fürdő belső közlekedési útjai, járdái, zöld területei, valamint az öltözők is és újabb parkolókat alakítanak ki. Az évente 110.000 látogatót vonzó fürdő területén található kempingben 8 új apartmanház létesül, így a fürdőzést kedvelő utazók akár helyben is megszállhatnak. Erre eddig is volt lehetőség, de a kapacitások most bővülnek.

Gyomaendrődön a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján 11.000 vendég 34.000 vendégéjszakát töltött el.

A beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, továbbá megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében. A fejlesztés a település történetének egyik legnagyobb beruházása.

– mondta Toldi Balázs polgármester

A Liget fürdő éjszakai fürdőzések kedvelt helyszíne

A fürdő nappal a gyógyulni és pihenni vágyók, este pedig a kikapcsolódni, szórakozni vágyók paradicsoma:

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.