Hajdúszoboszló prémium zóna wellness

Megnyitott a hajdúszoboszlói Hungarospa prémium zóna részlege

by admin

Közel 3,5 milliárd forintos beruházás után átadták a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum új prémium zónáját. A projektet a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program 1,5 milliárd forinttal támogatta.

Kircsi Lajos, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója jelezte: Magyarország legújabb szabadtéri wellness fürdője június 19-én szombattól várja a vendégeket. Az új prémium zóna kiegészítő szolgáltatás, amely a magasabb minőségű szabadtéri pihenésre vágyó vendégek igényeit kívánja kielégíteni. (Mindeközben lapkasajtot tettek a sajtos-tejfölös lángosra a Csepeli strand egyik büféjében…)

A projekt egyediségét az egzotikus természeti és kulturális koncepció, valamint a különböző magassági szintű vízfelületek, vízlépcsők váltakozása adja. A fejlesztéssel több mint 2500 négyzetméter új vízfelület jött létre, a zónát egyszerre 1000 fürdő vendég látogathatja. Az új részlegben a névadók jellegzetességeit megjelenítő 3 medencecsoportot – Plitvice, Tahiti és Amazonas – alakítottak ki vízesésfalakkal, levegő buzgárokkal, vízlépcsővel, vízköpőkkel, vízi bárral, és műszikla jellegű oszlopok tetejére helyezett pezsgőmedencékkel. A prémium zónában az első szezonban 30 ezer vendégre számítanak – mondta a vezérigazgató.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere jó receptnek nevezte az állam, az önkormányzat és a vállalkozók összefogásával megvalósuló fejlesztéseket. Hajdúszoboszlón nem öncélúan fejlesztenek, a turistáktól érkező jelzésekre is figyelnek – tette hozzá.

„Egy-egy új fejlesztés, mint a mostani is, új növekedési pályára állítja a fürdőt”

– mondta a polgármester

aki arról is beszámolt, hogy a járvány előtti évben, 2019-ben több mint 410 ezer vendég 1,35 millió vendégéjszakát töltött el Hajdúszoboszlón, ez a szám 2020-ban a felére esett. Az elmúlt másfél évben szállodák sora mellett 334 magánszállás is megújult a városban, utóbbiak 2,5 milliárd forint értékben. A jövőről szólva a polgármester kiemelte, hogy:

  • megújult az Aquapalace fedett csúszdapark,
  • felújították a szállodasort összekötő Mátyás sétányt,
  • és építettek egy konferencia központot is.
Hajdúszoboszló prémium zóna wellness
Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is.

A pandémia idején Hajdúszoboszlón 2161 munkahely megőrzéséhez járult hozzá az állam 1,3 milliárd forintos támogatással, amiből a Hungarospa Zrt. 723 munkahely megtartásához 406 millió forint támogatást kapott.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egészségturizmusért felelős igazgatója szerint fontos cél, hogy a járvány elmúltával minőségi, komplex szolgáltatásokat nyújtsanak a vendégeknek. A szakember szerint minden esély megvan arra, hogy az idei turisztikai szezon sikeres legyen. Elmondása szerint azt tapasztalják, hogy napról napra nő a foglalások száma, de azt is, hogy az utazási időponthoz viszonyítva egyre később foglalnak az emberek szállást. Örömtelinek nevezte, hogy a kormány elfogadta a nemzeti turisztikai fejlesztési stratégiát, és meggyőződésének adott hangot, hogy a turisztika újra húzóágazat lesz Magyarországon.

A szakmai igazgató szerint a turisztikai kínálat a következő években teljesen megújul, ehhez hozzájárul a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program is. Kiemelt célként jelölte meg a gyógyfürdők fejlesztését.

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben