Védettségi igazolvány nélkül, 1 hétig ingyenes belépővel vár a Lupa Beach strandja

by Kassay Tamás

Sokan mennének strandolni, de a járványügyi rendelkezések alapján ezt sokan nem tudják most megtenni. Számukra is remek lehetőség, hogy a Lupa Beach nyitása után 7 napig ingyenesen, védettségi igazolvány nélkül lehet látogatni a Lupa-tó mára fogalommá lett, tengerpartra hajazó strandját.

Köztudott, hogy a zárt fürdők esetében, függetlenül attól, hogy van-e kültéri részük, a belépéshez fel kell mutatni a védettségi igazolványt, a Lupa-tónál erre az alábbiak miatt nem lesz szükség:

„Mivel a Lupa-tó szabadtéri, természetes vizű strandként és sportcentrumként, valamint csak nyitott, teraszos vendéglátó egységekkel üzemel, így védettségi igazolvány nélkül is látogatható mindenki számára, de az üzemeltetők és a rendeletek által előírt elővigyázatossági szabályokat természetesen itt is be kell tartani” .

– közölte a Lupa Beach

A Lupa Beach nyitása május 19-én lesz, 1 hétig ingyenes belépővel

Lupa Beach védettségi igazolvány nélkül ingyenes strand Lupa-tó
Ha érdekelnek a szállás vélemények, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport. Ha kifejezetten a gyógyfürdőkre vagy kíváncsi, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot ajánlom figyelmedbe.

Kiemelem, hogy előreláthatólag a víz még hideg lesz, tehát inkább a part menti hangulatról fog szólni az élet, mintsem a vízben őrjöngésről. Valójában ezért is méltányos, hogy egyelőre nincsen beugró. Közleményük szerint: A május 19-i nyitástól egy héten át „sárga napokat tartanak”, ami azt jelenti, hogy a Lupa Beach területére ingyenesen be lehet menni, de sajnos a víz alacsony hőmérséklete miatt fürdésre még nincs lehetőség ezeken a napokon – viszont a Lupa gasztró, sport, gyermek és családi szolgáltatásai már mind rendelkezésre állnak.

Az is igaz, hogy a sportolókat kemény fából faragták és mivel a Lupa-tó a budapesti úszó Eb egyik helyszíne, így a nyíltvízi úszás versenyzői becsobbannak néhány kör úszásra. Egyébként az Európa-bajnokság miatt van, hogy a Lupa Beach a közönség számára még nem nyithatott meg. A strandot tehát május 19-től lehet látogatni, az első 1 hét a pünkösdi hosszú hétvégével együtt ingyenes.

Mit lehet csinálni a Lupa-tónál?

Különféle vízi- és a beach-sportok mellett strandröplabda-, kézilabda- és focipályák, szabadtéri edzőterem és a teqball asztalok is várják a kikapcsolódni vágyó strandolókat. Május elejétől kezdve működik a wakeboard pálya és lehet SUP-ot bérelni, szörfözni, vitorlázni, evezni, sőt, akár búvárkodni is.

2021-re elkészült a VidámPart névre keresztelt, családok számára létrehozott rész, ahol kalandjátszótér, vízi dodzsem, ugrálóvár és óriás trambulin dobja fel a fiatalok hangulatát. A Gyerek Beach bővült egy közvetlen vízparti résszel is.

Ha inkább melegebb vízbe vágysz ebben a rapszodikusan változékony időben, akkor ezen a térképen az ország összes, a nyitást már bejelentő fürdője közül válogathatsz:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben