Újranyitott a Barlangfürdő – a helyi vállalkozók összeadták rá a pénzt

by Kassay Tamás
ujranyit-barlangfurdo-karbantartas-bezar-ellipsum

A miskolci vállalkozók példát mutatnak: 20 millió forintot adtak össze a Barlangfürdő rezsi költségéhez, hogy az újra megnyithassa medencéit. Több körös tárgyalás után végül a miskolci önkormányzat és a turisztikai vállalkozások összefogásának köszönhetően pénteken újra kinyitott a Barlangfürdő.

Eddig példátlan együttműködés tette lehetővé a miskolctapolcai Barlangfürdő pénteki újranyitását. Miskolctapolca ikonikus turisztikai attrakcióját és a város összes többi fürdőjét bezárták, amit a Spabook olvasói döbbenten és elképesztő számú reakciót visszajelezve fogadtak. A kényszerű, de egyben kockázatos döntés a bezárásról az elszabadult rezsiárak miatt született. Sajnos előzőleg nem egyeztetett senki a helyi turisztikai vállalkozókkal, pedig a város nemzetközi hírű legfontosabb attrakciójának bezárása érzékenyen érinti őket. Mint emlékezetes, a bezárás hírére sokan kezdték el lemondani foglalásaikat. (Amivel egyébként nem értünk egyet Spabook részről, mert a városban és a térségben számos más egész éves, nagyszerű attrakció van elég csak a Bükkre, Lillafüredre, a Diósgyőri várra, vagy éppen a helyi gasztronómiára gondolni számos kiváló étteremmel.)

Összefogtak a miskolci vállalkozók a Barlangfürdő újranyitásáért – összedobták a rezsire a hiányzó pénzt

A bezárás hírére egy emberként mozdult meg a miskolci turisztikai és vendéglátós szektor. Elképesztően büszke vagyok rá, hogy az általam is igen kedvelt Végállomás Étterem tulajdonosa, Varga Heni is aktívan részt vett abban, hogy összejöjjön az egyeztetés a vendéglátósok és a város vezetése között.

Az első ilyen megbeszélést Szopkó Tibor, Miskolc MJV alpolgármestere vezetésével október 17-én, hétfőn tartották a városházán, amelyet másnap egy újabb követett, kevesebb, mint egy hétre rá pedig megszületett a megállapodás.

A vendéglátós és a turisztikai vállalkozások képviselői szándéknyilatkozatban vállalták, hogy több mint 20 millió forintot adnak össze a Miskolctapolcai Barlangfürdő megnövekedett rezsiköltségeinek fedezésére.

Veres Pál polgármester pedig bejelentette, hogy az Önkormányzat, az átmeneti bezárás alatti állagmegóvásra fordított 100 millió forinton felül további 22 millióval járul hozzá a mielőbbi újranyitásához.

A polgármester azt is közölte, hogy a megfelelő jogi és technikai folyamatok lezárultáig a Gondoskodó Miskolc program részeként létrehozott Városvédelmi Alap fogja megelőlegezni a vállalkozások 20 millió forintos vállalását.

A megállapodás értelmében a Miskolctapolca Barlangfürdő október 28-án, a hosszú hétvégét megelőzően újranyitott.

Örömteli hír, hogy az egyeztetések során számos felmerült probléma és jövőbeli irányvonal miatt a kommunikáció nem áll meg a Barlangfürdő újranyitásával, hanem folytatódni fog. A felajánlást tevő turisztikai vállalkozások, illetve szakmai szervezetek részvételével az Önkormányzat létrehoz egy turisztikai kerekasztalt a hosszútávú együttműködés céljából.

Drágultak a jegyek!

A barlangfürdő jegyárai péntektől átlagosan 671 forinttal emelkedtek a szezonos időszak belépőihez viszonyítva. Emellett az Aquaterápia részleg gyógyászati szolgáltatásainak árai átlagosan 188 forinttal, a wellness szolgáltatások pedig 1090 forinttal kerülnek többe. Bérletek vásárlása esetén, átlagosan 2610 forinttal változik az ár.

Egy felnőtt, egész napos belépő 6850 forintba, egy gyerek beugró pedig 5050 forintba kerül. Az időkorlát nélküli családi belépő 14 400 forintot kóstál október 28-tól.

Ha külföldön jársz, egy közúti baleset miatt is beidézhetnek a bíróságra, ilyenkor hasznos, ha van jogvédelmi biztosításod, katt ide és tudj meg többet!