Nagybánhegyesi fürdő gyógyfürdő termál medence szélfogó felújítás

Fejlesztés előtt a legkisebb és legolcsóbb magyar termálfürdő: Nagybánhegyesi fürdő

by Waterfan

A Nagybánhegyesi fürdő Magyarország legkisebb termálfürdője mindössze egyetlen, de tágas és barátságos medencével rendelkezik. Mérete ne tévesszen meg senkit, messze földön híres az itteni víz gyógyhatása!

A nagybánhegyesi termálvíz először 1971-ben tört fel, akkor még termálvízként, de a vizsgálatok nyomán kiderült, hogy gyógyhatása van, amit azóta több évtizedes tapasztalatok is alátámasztanak. Működik.

Frissítés 2021.05.13-án a Nagybánhegyesi fürdő nyitása kapcsán:

Megkezdődik a Nagybánhegyesi fürdő fejlesztése

Bár a fürdő épületén rendszeresen végeztek kisebb – nagyobb felújítási munkákat, például a belső fogadótér és a fürdő külső környezete is megszépült, valamint kibővült egy térkövezett parkolóval is, sajnos a medence körüli szélfogó fal már elöregedett, rozsdásodott.

A sikeres pályázat eredményeképpen a Nagybánhegyesi fürdő medencéje körül új szélfogó fal fog épülni a régi, elöregedett szerkezet helyett. Az ehhez szükséges támogatást az árnyékoló előtető építése elnevezésű pályázat keretében 8,9 millió forinttal támogatta a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága. A sikeres pályázat mellé az önkormányzat megszavazott 1 millió forint önerőt is.

A munkálatok során elbontják az eddigi előtetőt, és a helyére új árnyékoló tetőt építenek úgy, hogy közben megnövelik a napozásra és a pihenésre rendelkezésre álló területet és kialakítanak egy 2 méter széles pihenősávot a medence körül.

Medence körüli szélfogó acélszerkezet cseréje mellett további fejlesztések is zajlanak:

  • finn szauna építése,
  • napozó terasz kialakítása.

A munkák nem befolyásolják a hétvégi fürdőzéseket.

Mini interjú keretében feltettem néhány kérdést a fürdő vezetőjének, Anda Attila fürdővezető készséggel válaszolt.

Hogyan született az eredetileg mezőgazdasági célra fúrt kút vizéből a termálfürdő? 

A mezőgazdasági cél a kertészeti növénytermesztés volt, a termálkút körül több üvegházban folyt növénytermesztés. (A termálvízzel lehetett fűteni az üvegházakat hideg időben, tehát lényegében egy évtiezedekkel ezelőtti geotermikus fűtési rendszert kívántak kiépíteni az elődeink – Mr Spabook)

Szoktak tartani valamilyen programokat a fürdőben?

Alkalmanként megrendezésre kerül a Pancs névre keresztelt Fürdőnap, szerveztünk több alkalommal éjszakai fürdőzést is.

Nagybánhegyesi termálfürdő PANCS fesztivál

Több helyi civil szervezettel ápoljuk a kapcsolatot. A Nagybánhegyesi  Mozgáskorlátozottak Egyesülete folyamatosan szervezi a vízitornát.

A közelben találhatók neves fürdőink, mint Mórahalom és Gyula. Mi az, ami miatt a vendégek a Nagybánhegyesi fürdőt választják? 

A környező fürdőkhöz képest a mi fürdőnk jóval olcsóbb, és rendkívül jótékony hatású a vize.

Milyen szálláslehetőség van a közelben?

Nagybánhegyesen egy falusi vendégház működik, ezenkívül a közelben található egy panzió Mezőkovácsháza irányába. A kemping április 15 és október 15 között működik. A kemping mellett futball pálya található, a fürdő közvetlen közelében két pizzéria üzemel.

A Nagybánhegyesi termálfürdő nyitva tartása

Nagybánhegyesi fürdő nyitvatartás

A fürdő nyitva tartása igencsak szokatlan, de annál barátságosabb, igazi családias hangulatra utal, ugyanis hetente csupán 3 nap fürödhetünk benne:

  • Pénteken 10:00 – 21:00
  • Szombaton 10:00 – 21:00
  • Vasárnap 10:00 – 21:00

A viszonylag késői zárás miatt kifejezetten hangulatos estékben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak ebbe a kis gyöngyszembe, ami egyedülálló a maga nemében.

Nagybánhegyesi fürdő éjszakai fürdőzés

Nagybánhegyesi fürdő belépő árak

A belépőjegyek árai viszonylag alacsonyak más fürdőkhöz képest, de természetesen az is igaz, hogy itt jóval kisebb infrastruktúráról van szó. A beugrók árai a fürdő honlapja szerint az alábbiak szerint alakulnak:

Felnőtt800 HUF
Nyugdíjas / diák750 HUF
Gyermek700 HUF

Nagybánhegyesi termálvíz összetétele és hatása

A termálfürdő látogatóinak visszajelzései alapján a Nagybánhegyesi Termálfürdő jótékony hatású, igen magas ásványi anyag tartalmú, alacsony keménységű, nátrium-hidrogén-karbonátos, magas metabórsav tartalmú, jodidos, bromidos, fluoridos hévize alkalmas reumatikus problémák, bőrbetegségek, nőgyógyászati problémák kezelésére is.

A Spabook részéről sok sikert kívánunk a felújítási munkálatokhoz és bízunk benne, hogy egy fürdőtúra keretében is meglátogathatjuk majd. Egy különleges éjszakai fürdőzésben sokan benne lennénk!

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Oszd meg másokkal is, hogy teret kaphasson a hasznos tartalom a neten!

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben