Új tulajdonos az Oxygen Wellness Naphegy komplexumában

by Kassay Tamás

Magyarország legexkluzívabb, hírességek és üzletemberek által is kedvelt wellness központja az Oxygen Wellness Naphegy új többségi tulajdonosa 2023. január 13-tól Mészáros Lőrinc, aki a Fájdalom Ambulancia Kft-n keresztül minősített többségbe került az OXYGEN NAPHEGY Szolgáltató Kft-ben.

A komplexumban működő Sunhill Bistro éttermet még tavaly nyitotta meg, most pedig a nyilvános cégadatokból az látszik, hogy a Hunguest Hotels szállodalánc tulajdonosa wellness területen is bővítette portfolióját.

Veszteséges az Oxygen Naphegy – azt meg hogy?

Meglepő, hogy a pénzügyi beszámolók adatai alapján az OXYGEN NAPHEGY Szolgáltató Kft. az elmúlt években folyamatosan durva veszteséget termel: 2021-ben 324 millió forintos forgalom mellett 174,4 millió forint veszteség jött össze, de 2020-ban és 2019-ben is mínuszos lett a működés, összesen 370 millió forint veszteséggel.

Az éves bérlet 690.000 forintba, a 10 alkalmas bérlet 99.000 forintba, az 1 alkalmas kombinált fitness & wellness belépő 15.000 forintba kerül. Ezek az árak egyébként abszolút méltányosak, hiszen Budapest történelmi fürdőibe 608.700 Ft-ba (törzsvendégeknek 535.500 Ft) kerül az éves bérlet. Tekintettel a hely exkluzivitására, az árazás alapján egyáltalán nem mondható ma már exkluzívnak, pár éve még igen.

Érdemes belegondolni, hogy ha hazánk legdrágább belépőivel működve is súlyos veszteséget termel a prémium wellness központ, akkor mekkora bajban lehetnek a magyar fürdők, amiket államosítani szeretne az állam a legújabb ötlet szerint.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben