Újranyit Budapest leghíresebb strandja szombaton

by Kassay Tamás
Palatinus strand nyitás újranyit Budapest fürdő

2021. május 22-én megnyitja medencéit a fürdőzni vágyók előtt Budapest egyik legrégebbi és egyben leghíresebb strandja, a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő, ami komoly wellness részlegével biztosítja, hogy időjárástól függetlenül feltöltődhessünk.

Újabb fürdő nyit Budapesten: Palatinus Strand

Bár az időjárás kissé rapszodikus, ez ne szegje kedvünket, ugyanis a Palatinus rendelkezik egy új, téli időszakban is működő, számos szaunát és szolgáltatásokat felvonultató wellness részleggel is, így ha esetleg elbújna a nap, akkor a Palatinus fürdő beltéri, valamint kültéri meleg vizes termálmedencéi kellemes kikapcsolódást biztosítanak.

Palatinus strand nyitás újranyit Budapest fürdő wellness
Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot ajánlom figyelmedbe

A belépők a koronavírus járvány kitörése előtti, változatlan árakon válthatók meg, és természetesen továbbra is van lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas belépők, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi jegyek megvásárlására. A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényessége automatikusan meghosszabbításra kerül.

A sorban állás elkerülése érdekébe a BGYH javasolja az új és korszerű online felületen történő jegyvásárlást. Az online felületen történő belépők megvásárlása pár kattintás és utána a mobiltelefonunkra érkező QR kód segítségével várakozás nélkül áthaladhatunk a beléptető kapun.

A BGYH az online jegyvásárlás ösztönzése érdekében 10% kedvezményt biztosít a különböző jegytípusok vásárlásakor. Az akció visszavonásig érvényes.

A Palatinus strand nyitás utáni nyitva tartása

Első nap, amikor mehetünk csobbanni: 2021. május 22, ezt követően minden nap 9 és 19 óra között tart nyitva a fürdő. Pünkösd hétfő ünnepnap, ezért 2021. május 24-én vasárnapi nyitva tartás és árak szerint üzemel a Palatinus!

A fürdőlátogatás aktuális szabályai, DE 5 millió beoltott felett ezek változnak 1-2 nap múlva, mutatom ezeket:

Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőt, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal vagy igazolni tudja védettségét az EESZT applikációvalA 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező védett személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik kollégáink, mely diákigazolvány felmutatásával is igazolható. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik. Szintén fontos információ, hogy papucs nélkül továbbra sem engedik be a látogatókat a fürdő területére! Belépéskor és a fürdők belterében tartózkodás teljes időtartama alatt – kivéve a medencetérben, szaunában és gözkabinban- az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező fürdővendégeink számára, de természetesen a kültéren nem szükséges a maszk használata.

5 millió beoltott felett várható változások:

Most a 18 év alattiak még csak beoltott felnőtt kísérővel léphettek be, viszont hamarosan a 16-18 éves korosztály “saját jogon is” mehet zárt térbe, így fürdőbe is, amennyiben van védettségi igazolványa, vagy EESZT mobilalkalmazása. Emellett személyazonosításra alkalmas igazolványt is fel kell mutatniuk.

Eddig a kijárási tilalom, valamint az üzletekre vonatkozó kötelező legkésőbbi zárási időpont korlátozta azokat a fürdőket, amelyek éjszakai fürdőzéseket is szoktak tartani. Az 5 millió beoltott elérése után érvénybe lépő lazítások már lehetővé teszik, hogy a fürdők addig tartsanak nyitva, ameddig szeretnének.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot ajánlom figyelmedbe.