Nemzetközi szaunamester verseny Zalakaroson október 21-23 között

by Kassay Tamás
Sauna Herbal Cup szaunamester verseny Zalakaros 2022 október Aufguss

A Sauna Herbal Cup nemzetközi szaunamester verseny hazai fordulóját immár negyedik alkalommal rendezi meg Magyarországon az Aufguss, a rangos verseny ezúttal Zalakarosra látogat. Az esemény várja a szaunázni szerető nagyközönséget is, rengeteg érdekességgel találkozhatnak azok, akik ellátogatnak oda.

A Sauna Herbal Cup ismét Magyarországon, Zalakaros ad otthont a szaunafelöntés mestereinek versenyének

3 nap, 18 profi szaunamester versenyző, 56 szaunaprogram, 4 tagú profi nemzetközi zsűri, versenyprogramok és számtalan kísérő program a gőzben és a szaunában –  a Zalakarosi fürdő szaunavilágában alaposan felbolydul az élet október 21-23 között, hiszen ide érkezik idén a nemzetközi Sauna Herbal Cup szaunamester verseny hazai fordulója.

A Sauna Herbal Cup egy rangos nemzetközi versenysorozat szaunamesterek számára, melyet 2013 óta rendeznek meg. A versenynek 2019-ben volt először hivatalos magyar fordulója. Az eseményre szerte az országból neveznek profi szaunamesterek, hiszen a tét nem kicsi: a hazai forduló nyertesei képviselhetik majd hazánkat a sorozat nemzetközi döntőjében, mely idén Prágában lesz november 24-27 között.

A Sauna Herbal Cup a természetes egészségtámogatás versenye, legfontosabb küldetése hogy ráirányítsa a figyelmet a természetes, egészséges szaunaélményekre.

A szaunamesterek két programmal készülnek a versenyre:

Sauna Herbal Cup szaunamester verseny Zalakaros 2022 október Aufguss

egy nyugtató herbál szaunaprogrammal, melynek során nem csupán természetes illóolajok kombinációját használják, de gyógynövényekkel, füstölőkkel, és számos más természetes anyaggal is gazdagítják a programot.

Második versenyprogramként a mesterek készítenek egy kizárólag természetes anyagokból álló saját bőrápoló programot, melyet egy elméleti prezentáció után a gőzkabinban mutatnak be a gyakorlatban is. A zsűri mind a relax programot, mind a bőrápoló programot értékeli, majd a pontokat összeadja – így alakul ki a verseny végeredménye.

Igen, a versenyen zsűri is van, független nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri felelős a verseny szakmaiságáért, tisztaságáért, rangjáért. 2022-ben cseh, lengyel, német és dán szakértők pontozzák a hazai mesterek munkáját – és persze a közönség is.

Zalakarosra minden szaunarajongót várnak, hiszen minden program közönség előtt zajlik, sőt, a résztvevők szavazatai alapján közönségdíjat is nyerhetnek a szaunamesterek.

Akinek pedig megtetszik a természetközeli szaunaélmények kavalkádja, részt vehet a prágai nemzetközi döntőn, amelyre idén különösen érdemes lesz kilátogatni.

2021-ben ugyanis kizárólag Magyarországon rendezték meg a Sauna Herbal Cup-ot – a nemzetközi járványhelyzet miatt a többi ország fordulóit törölték, így a tavalyi döntő is elmaradt. Így 2022-ben az idei nyertesek mellett a tavalyi győztesek is lehetőséget kapnak a Sauna Herbal Cup döntőjében képviselni az országot, így dupla esélyekkel, erős magyar jelenléttel várjuk a prágai döntőt.

További részletek a Sauna Herbal Cup magyar fordulójáról a Zalakarosi fürdő oldalán, illetve a FB eseményben találhatók.