Tiszavasvári strand fürdő fejlesztés szálloda épül

Új szálloda épül és fejlesztik a gyógyfürdőt Tiszavasváriban

by Kassay Tamás

Tiszavasvári Város Önkormányzata közbeszerzési pályázatot írt ki a Tiszavasvári Gyógyfürdő fejlesztésére és egy 4 csillagos szálloda építésére. A projektet már 2 évvel ezelőtt bejelentették, akkor írtam és videós anyagban is beszámoltam a Tiszavasvári fürdő fejlesztéséről. Úgy tűnik, hogy az álmokból és a tervekből lassacskán valóság is lehet.

A pályázati kiírás szerint Tiszavasvári strandfürdő melletti területen egy 50 szobás, négycsillagos szálloda építése a cél, amelyben konferencia terem és wellness részleg is helyet kap.

A szálloda alapból 2 személyes szobákkal épül. A szobák pótágyazási lehetőséggel rendelkeznek majd, így a szálloda teljes vendégszám kapacitása 150 fő.

A fejlesztés helyszíne az 5702/14 hrsz-ú, 15.422 m2 nagyságú önkormányzati terület, amely a kiíró szerint minden szempontból megfelelő tájolással és elérhetőséggel rendelkezik. A tervezett szálloda meglévő, kiépített burkolt utakkal határolt zöldterületre épül, csak belső parkolót és gyalogjárdát szükséges kiépíteni.

A tervezett szálloda három dilatációs egységre, és így három tűzszakaszra bontott, többszintes, lapostetős épület, egy tengelyre szerkesztett, egyenes elrendezésű, három, jól elválasztható épületrészből fog állni. Az épületben kialakításra kerül egy 100 adagos főzőkonyha is, a hotel éttermében pedig 70-80 fő tud majd kényelmesen étkezni.

A főépület konferenciaterem és étterem hasznos alapterülete 757,69 m2, míg a wellness+bowling épületrész hasznos alapterülete 856,75 m2 lesz, utóbbihoz csatlakoznak a wellness teraszok, összesen 150,43 m2 területtel. A külső termálmedence 68 m2 vízfelületű lesz. A szálloda üzemeltetéséhez 800 méter mély termálkút megépítése is szükséges, a kút már jogerős vízjogi létesítési engedéllyel rendelkezik.

A teljes épület akadálymentesített kialakítással készül, ezért minden épületszárnyhoz készül külön lift, a szállás épületrészhez 2 db, a konferencia épületrészhez és a wellness épületrészhez 1-1 db. A parkosítás során 4.349 m2-en tereprendezés, fásítás, gyepesítés, cserjék kiültetése, 3.000 fm öntözőrendszer kiépítése történik.

Helyi szintű fürdőből regionális szintű fürdő lesz – mondta dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő még 2020-ban, amikor a terveket először bejelentették. A helyiek azt mondják:

“Olyan jó vizünk van, hogy az országban ez a legjobb.”

2018-ban a Tiszavasvári fürdő el is nyerte „A helyiek kedvenc fürdője” címet az Év Fürdője szavazáson.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben