A leégett Tamási Termálfürdő újranyit január végén

by Kassay Tamás

Egylőre még csak részlegesen, de január végén újranyit a Tamási Termálfürdő. A tavaly novemberben kigyulladt épület tetőszerkezetének teljes javítása a régi fürdő helyreállításával egy időben zajlik – jelentette be Tamási Önkormányzata.

kigyulladt Tamási fürdő ég tetőszerkezet lángol tűzoltók
A tűzesetről szóló beszámolónk ide kattintva olvasható.

A nyitási tervek alapján most úgy néz ki, hogy a Tamási fürdő szaunavilága teljes kapacitással fog üzemelni. A fürdő szaunamesterei a hét minden napján programokkal várják a vendégeket, a fürdeni vágyók pedig a szabadban található 38 fokos termálvizes medence gyógyvizében pihenhetnek. A felújítási munkálatok jelenlegi státusza szerint a kárfelmérés után hamarosan megkezdődnek az ideiglenes helyreállítási munkák. 

Vár a Fürdők, Gyógyfürdők csoport!

A tamási önkormányzat közleményében arról is hírt adott, hogy a város még korábban jelentős fejlesztésekre pályázott a fürdővel kapcsolatban, és annak előkészítésére pedig támogatást is nyertek 2020 decemberében. Jelenleg zajlik a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására. Öröm az ürömben, hogy a fejlesztések érintik a végleges helyreállítással érintett részeket, így a fejlesztési beruházás és a helyreállítás egy időben történik majd. 

A helyreállítási munkálatok várhatóan még 2022-ben befejeződnek és a Tamási termálfürdő a korábbi teljes szolgáltatási palettával fogadhatja vendégeit, 2023-tól pedig a fejlesztés során megépülő új élményelemekkel fog bővülni a kínálat.

Érdekelnek a gyógyfürdős témák? Ajánlom figyelmedbe a Fürdők, Gyógyfürdők csoportot.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben