Velencei tó strand bezárás 4 fürdőhely vízminőség bezárták

Bezártak 4 strandot a Velencei-tó partján

by admin

Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának hatósági vízmintái 4 velencei-tavi strand esetében határérték túllépéseket mutatnak, ezért az alábbi fürdőhelyek üzemeltetését 2 egymást követő negatív mintaeredményig felfüggesztették. A közleményt július 22-én tették közzé, tehát ekkortól hatályos.

  • Drótszamár Park és Kemping Strand
  • Velence Resort&Spa
  • Agárd Napsugár Strand
  • Gárdony Tini Strand

A Velencei-tó mostanában sajnos elég gyakran, igen negatív esetekkel tűnik fel a sajtóban, pedig lehetne ez egy igazán jó hely is. Egy dolog, hogy ki tudja pontosan mit nem csinálunk jól, de tény, hogy a tó elvesztette a víztömegének közel a felét és konkrétan ott járunk, hogy látványosan szárad kifelé. Másik dolog, hogy rengeteg hal pusztul el benne és ez látványnak sem valami szép, amellett, hogy rendkívül szomorú.

És akkor még borzolják a kedélyeket a felesleges katonáskodással, mert idehaza az emberek egy része németesen szabálykövető és képtelen kicsit rugalmas lenni, miközben a társadalom másik fele olaszosan laza és így aztán folyamatosan ütköznek az érdekellentétek. Mindenesetre helyiként tutira nem lennék büszke az alábbiakra, magyarként pedig kifejezetten bánt, hogy a hazámban ilyesmik történnek:

Lezárták a Holdfény szabadstrandot, felháborodtak a lakók, akik 50000 forintos bírságot is kaphatnak, ha fürdőznek

Érdekel a strandok és fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha turizmus hírekről is szívesen olvasol, akkor ajánlom figyelmedbe a Turizmus hírek csoportot.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben