Zalakaros Fürdő Hotel vélemény

Apró város, hatalmas élmény: a fürdő, amihez kevés fogható van Nyugat-Magyarországon

by Polisor Bettina

Számos kiváló hazai termálfürdő és strand sorakozik a kínálatban, jobbnál jobb szolgáltatásokat nyújtva. Most bemutatunk egyet közülük, ahol a legszélesebb közönség számára is teljességgel garantált a kikapcsolódás, legyen szó idősebb vagy fiatalabb korosztályról, gyógyulni vagy szórakozni vágyókról, vagy éppen kisgyermekes családokról. A Spabook megbízott nagycsaládos tesztelői három kicsi gyermekkel vágtak neki első 5 fős mini nyaralásuknak, így egyelőre a határon túl nem merészkedtek, hiszen ez egy teszt volt nem csak a kiválasztott üdülőhely és szállás, de maga a család részére is. Az ő beszámolójuk következik.

Fürdő Hotel Zalakaros: gyermekbarát szállás, biztonságos terep és nyugodt környezet kicsiknek és nagyoknak

Ha egy vagy több gyermekkel indulunk útnak, az mindig gondos előkészületet kíván meg, ami a bőröndök megtöltése előtt már a szállás kiválasztásával elkezdődik. Ha egy szülő szeretné az üdülést a lehető legnagyobb nyugalomban tölteni – már amennyire ez gyerkőcök mellett lehetséges – akkor a legfontosabb, hogy minimalizálja a stresszfaktorok számát, és megtalálja azt a helyet, ami kellő szórakozást és lehetőséget nyújt a kicsiknek és nagyoknak egyaránt – legyen szó belföldről, vagy külföldről.

Választásunk ezúttal Zalakarosra, és a Fürdő Hotelre esett, hiszen a fellelhető vélemények alapján ezt találtuk leginkább ideálisnak az egész család számára. A Hotel a számtalan pozitív értékelésnek, és a saját honlapján írtaknak a valóságban is maximálisan megfelelt, egyértelműen gyermekbarát, mindenre felkészült szálláshely, hiszen:

  • az épület és környezete teljesen akadálymentes, babakocsival a közlekedés egyszerű
  • kicsi, de korszerű játszótérrel és kismotorozásra/kerékpározásra alkalmas hatalmas, forgalomtól elzárt aszfaltos területtel rendelkezik
  • etetőszék, utazóágy, mikró, kis méretű köntös a felszereltségben
  • forgalomtól mentes, csendes, nyugodt környezet
  • kedves, mosolygós személyzet
  • a fürdő közelsége (mindössze 300 méterre található a bejárat)
  • a Karos Korzó közvetlen szomszédságában van
Zalakaros Fürdő Hotel vélemény

A Hotel étterme külön említést és dicséretet érdemel

Ételallergia esetén is bátran fogyaszthatnak a hotel éttermében a vendégek, hiszen ha foglaláskor előre jelezzük, hogy valamelyik összetevővel nem ápolunk szoros barátságot, akkor ennek az étterem vezetése és teljes személyzete kiemelt figyelmet szentel. Az étterem kínálata egyébként bőséges, a kiszolgálás figyelmes, az ételek hagyományos, házias módon készülnek, és rendkívül ízletesek. Egyedüli negatívum, hogy bankkártyás fizetésre itt nincs lehetőségünk, viszont a szállóvendégek a szoba díjával együtt a recepción tudják rendezni a fogyasztást kártyával, legyen az SZÉP, vagy hagyományos.

A korzó, ahol mindig zajlik az élet

A Karos Korzó egy hosszú, fürdőzéssel töltött nap végén remek helyszínt nyújt akár vacsorához, vagy vacsora utáni ejtőzéshez. A téren számtalan büfé található, de ha csak egy könnyed desszertre vágyunk, a FAGYPONT tökéletes választás, ahol a fagylaltok variációinak száma végtelen, az ízek kavalkádja pedig magával ragad. A Korzón készülő lángos kifejezetten finomnak bizonyult, a gyerekek kedvencét pedig nem sikerült meghatároznunk, mert a fagyitól a palacsintáig mindenből ettek volna még, ám ezt gonosz, de gondos szülőként nem hagytuk, inkább megindultunk kirándulni a közeli sétaútvonalak felé. Érdemes járni egy kört (oda-vissza nagyjából 3 km) a város feletti erdő irányába, ugyanis nem csak több remek étterembe botlunk bele, hanem felsétálhatunk egy méretes kilátóba is, ahonnan tiszta időben remekül látható a Kis-Balaton és környéke.

Zalakarosi Fürdő a minőség szolgálatában

A Zalakarosi Fürdő a Fürdő Hotelhoz hasonlóan beváltotta ígéreteit, hiszen egy kisgyermek szemszögéből nézve szinte végtelennek tűnik a játékok tárháza, legyen szó arról a vízben vagy szárazon, fedett helyen vagy a szabadban.

A gyerekek mellett természetesen a felnőttek is kikapcsolódhatnak, hiszen a hullámmedence, a családi és az adrenalin csúszdapark, a vízi ösvény, a gyógyvizes és az élménymedencék mind változatos lehetőségeket biztosítanak a szórakozásra és a pihenésre, és ezeken felül a gyermekpancsoló, valamint a kültéri és a beltéri gyermekvilág medencéi is gyógyvízzel vannak feltöltve, ami önmagában egy mentális plusz a megfáradt szülőknek.

A Zalakarosi fürdő erősségei kisgyermekes családok számára:

  • szépen gondozott, tisztán tartott, parkosított terület, hatalmas, árnyékot adó fákkal
  • akadálymentes közlekedés a strand egész területén és az épületekben is
  • hatalmas, játszósarokkal ellátott tágas öltözők
  • tiszta, higiénikus vizes blokkok és mellékhelyiségek
  • a fürdő mindkét bejáratához közel van ingyenesen használható és korszerű játszótér/játszóház
  • kedves, jól felkészült, segítőkész személyzet

De még mielőtt a fürdő kínálta páratlan élményekbe belevetnénk magunkat (és gyermekeinket), a strand főbejáratánál található Segreto Caffe-ban a délelőtt folyamán érdemes egy megállót beiktatni, mivel a népszerű, olasz recept alapján készült kézműves sütemények gyorsan fogynak. A kávézóban a kávé és koktél különlegességek mellett minden nap 40 féle süteményből lehet választani, amik között paleo és vegán finomságokat is találunk. Az igazi nyári hangulatot idéző Limoncello-t, a ropogós Profitterol Nero-t, és mentes vonalon a Paleo Pistaccio-t szívből ajánljuk.

A strandon a nagy családi közös kedvencünk egyértelműen a polipcsúszdás gyermekpancsoló, illetve a Vizipók-Csodapók mese tematikájára készült kültéri gyermekvilág volt, mert itt kellően mély a medence ahhoz, hogy ülve a felnőttek is nyakig merüljenek a kellemes hőmérsékletű vízben, viszont a gyerkőcöknek is leér a lába, így ők is biztonságban pancsolhatnak, ezen felül pedig a számos élményelem között – mint a barlangok, a vizipisztolyok, a különböző vízesések és zuhatagok, valamint az izgalmas csúszdák – mi felnőttek is kicsit újra önfeledt gyerekeknek érezhettük magunkat.

Zalakaros Fürdő Hotel vélemény

Összességében szívből ajánljuk Zalakarost, mert a fürdő és a hotel is megteremtette azt a légkört, amiben szülőként is ki tudtunk kapcsolódni, és így az utazásunk egyáltalán nem arról szólt, amit sokan hangoztatnak, hogy a gyerek(ek)kel való nyaralás alatt ugyanazt csináljunk, mint otthon, csak épp más helyszínen.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben