Sopron Hotel Lövér bezárás rezsi

Bezár Sopron híres szállodája a Hotel Lövér és a város legendás étterme is

by Kassay Tamás

A soproni Hotel Lövér levélben tájékoztatta a törzsvendégeit, hogy november 1-től egyelőre nem fogadnak újabb foglalásokat. Elképzelhető, hogy a medencével, pezsgőfürdővel, szaunával és csodás panorámával rendelkező180 szobás szálloda bezárása végleges lesz. A Spabook oldalán a levelet is közöljük, méghozzá teljes terjedelmében.

A soproni Hotel Lövér bezárásáról szóló hírlevél tárgya igen pozitív hangvételű, így szól: Októberben még várjuk Önöket!

Kedves Törzsvendégünk, Vendégeink, Barátaink!

Bár ilyenkor szokásunk szerint az őszi, téli programjainkra hívjuk fel figyelmüket, most merőben szokatlan levél megírására kényszerít az élet.

A pandémia, a zárvatartások és a sok küzdelem emlékét már jórészt elmosta az újbóli talpra-állás öröme, de – mint mondani szokás – a baj nem jár egyedül!

Megérkezett ez a magyarázhatatlan ár- és energiakáosz, ami bennünket is térdre kényszerít, talán végleg! Az irreális anyagi terheink vállalása, illetve továbbhárítása vendégeinkre teljességgel lehetetlenné vált.

Véglegesen még nem dőlt el semmi, de ha – talán utoljára – eljönnének hozzánk valamikor október végéig, nagy segítség és nagy öröm lenne számunkra! 2022. november 1-jétől egyelőre nem fogadunk újabb megrendeléseket. A fejleményekről természetesen időben értesítjük Önöket.

Munkatársaink nevében is jó egészséget kívánunk:
Üdvözlettel: Bartha Mária és Bartha György

A soporni Hötel Lövér bezárása a rezsi miatt egyelőre ideiglenes, de kétszer is olyasmi, elkeseredett utalás olvasható a levélben, amely alapján nem kizárható, hogy a szálloda esetleg sosem nyitja újra szobáit – ha a rezsi helyzet nem változik meg.

Ez az egyik rész: megérkezett a megmagyarázhatatlan ár- és energiakáosz, ami bennünket is térdre kényszerít, talán végleg.
Ez pedig a másik utalás: Véglegesen még nem dőlt el semmi, de ha – talán utoljára – eljönnének hozzánk valamikor október végéig.

A Hotel Lövér kapcsán mindenképpen szeretném kiemelni, hogy a Booking online értékelései alapján a személyzet elképesztően magas, 9,4 pontos értékelést kapott, ami azt jelzi, hogy itt a szállodavezetés érti a dolgát.

Sopron Hotel Lövér bezár rezsi
Az utazás, turizmus hiteles híreivel vár FB csoportunk is, csatlakozz!

A szálloda vezetői korrektül írták és jól látják, lehetetlen az irreális anyagi terheket továbbhárítani a vendégekre, egészen egyszerűen ennyi pénzt ekkora fizetésekből nem lehet kifizetni, teljesen irreális lenne.

Spabook részről úgy gondoljuk, hogy az egyetlen megoldás az előremenekülés lenne a fenntarthatósági és energiahatékonysági fejlesztések megvalósításával, igen ám, de ezek rendkívül tőkeigényes beruházások és a koronavírus járványban tartalékaikat veszített helyek ilyesmit jelenleg nagyon kevés kivételtől eltekintve, nem tudnak megfinanszírozni. Önerőből szinte kizárt, hitelt vehetnének fel, de a bankok többszörös megtérülést várnak már el a turizmus szektorban működő cégektől és jóval magasabb, szinte kitermelhetetlen kamatfeltételekkel adnának csak hitelt. A kör ezzel bezárult.

Az állami döntéshozók azzal tudnának segíteni, ha a turizmus szektor számára megfizethető kamatok mellett biztonítanák azt, hogy forrást tudjanak bevonni és ugyanolyan arányban kapnának hitelt, mint más, kevésbé kockázatosnak tartott szektorok szereplői. A legnagyobb támogatás pedig az energiahatékonysági programok villámgyors elindítása lenne, nem csak számukra, hanem a lakosság számára is.

Több másik szálloda is azt tervezi, hogy a téli hónapokra bezár, vagy lezárja egyes szintjeit, hogy így spóroljon a rezsiköltségeken.

A legendás soproni Graben étterem is bezárt

Bezárt a soproni Graben étterem. Az üzemeltető család kényszerűségből hozta meg azt a döntést, hogy szeptember 5-től – 33 év után – bezárják a vendéglátóhely kapuit, írta meg a Nők Lapja

Budapest elit kerülete sem ússza meg, ugyanis bezár a XII. kerületi Mom Sport is, az erről szóló cikk itt olvasható.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben