Késve fizet a Booking a szálláshely tulajdonosoknak a főszezon közepén

by Kassay Tamás

A Booking.com piacvezető szállásportál utoljára június 26-án dolgozta fel a foglalások pénzügyi adatait, és az ezt követő időszakra már nem kapták meg a pénzüket a szálláshely tulajdonosok, majd csak július 24-én számíthatnak rá. Az előre bejelentett karbantartás miatt csúszó kifizetések dátumaira nem vállalt garanciát a Booking.

A Booking kifizetések a pénzügyi rendszer karbantartása miatt késnek

Az alábbi tájékoztatást tette közzé az online szállásportál, amelyből az tudható meg, hogy a legközelebbi precíz, teljes elszámolás augusztus 2-án fog megtörténni.

Booking kifizetés késés csúszás

A fentieknek ellentmondó dátumokkal találkozhatunk a Jogi frissítések címszó alatt, ahol ez szerepel

A június 28. és július 19. között kijelentkezett foglalások kifizetése 2023. július 24-ig fog megtörténni, egy kombinált fizetéssel. A megszokott fizetési ütemezés várhatóan 2023. július 27-ig visszaáll.

Ha szállása korábban ki nem fizetett számlák miatt lezárásra került, kérjük, nyújtsa be a fizetés igazolását az újranyitás érdekében. A karbantartási időszak alatt nem tudjuk automatikusan ellenőrizni a fizetés beérkezését.

A Booking.comos jutalékfizetések, visszatérítések és jóváírási értesítők feldolgozásánál előfordulhat késés júliusban és augusztusban.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fent említett dátumok csak tájékoztató jellegűek. Bármilyen változás esetén értesítjük Önt, és előzetesen elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.

Amennyiben egy szállásadónak segítségre van szüksége, az extranetes postafiókján keresztül küldhet üzenetet a Booking számára, vagy éjjel-nappal hívhatja az ügyfélszolgálatot az erre kijelölt telefonszámon.

Rendben van a főszezoni karbantartás a Booking-nál?

Elgondolkodtató kérdés, hogy egy óriási erővel és hatalommal rendelkező gigavállalat, ami abszolút uralja a piacot, vajon mennyire etikusan teszi meg azt, hogy a nyári főszezon közepén végez karbantartási munkákat és miért ekkor tartja vissza a kifizetéseket.

Alapvetően, amennyiben a tájékoztatást kellő körültekintéssel megtették, úgy rendben van a történet, mégis van ennek valahol egy kellemetlen üzenete az emberek és a szállásadó partnerek felé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben