Debrecen repülőterén nyit Ibis Styles szállodát az Accor

by Polisor Bettina

A francia Accor csoport bővíti magyarországi portfólióját, és a Xanga Csoporttal – Kelet-Magyarország egyik legnagyobb befektetési és fejlesztési csoportjával – kötött megállapodás keretében ibis Styles szállodát nyit a debreceni repülőtéren, ezzel tovább erősítve jelenlétét az ország keleti régiójában – olvasható az Accor oldalán.

Az Ibis Styles lesz az első szálloda a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében

Az új létesítmény lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőterének, a Debreceni Nemzetközi Repülőtérnek a közelében.

„Debrecen jelentős szabadidős és kulturális célpont Magyarországon, valamint a keleti régió egyik legfontosabb üzleti és gazdasági központja, hatalmas gazdasági fejlődési potenciállal. Egyedülálló lehetőség számunkra, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőtér első szállodáját építhetjük meg, valamint – a Mercure Debrecen közelmúltbeli megnyitását követően – megszilárdíthatjuk jelenlétünket a városban és tovább bővíthetjük regionális hálózatunkat”

– mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Debrecen jól ismert oktatási és kulturális központ, valamint a keleti régió legfontosabb gazdasági központja, ahol számos nemzetközi vállalat működik már. Az elmúlt években több nagyszabású regionális, országos és nemzetközi kulturális, sport- és üzleti rendezvénynek adott otthont Debrecen, és mi sem bizonyítja jobban, hogy Debrecen a régió gazdasági fejlődésének motorja, minthogy 2015 óta több, mint 18 500 új munkahely jött létre 12 000 millió eurót meghaladó értékben. Mindezek felett a Financial Times 2021-ben Debrecent a világ TOP 10 városa közé sorolta az FDI (külföldi közvetlentőke-befektetés – a szerk.) stratégia kategóriában.

„A XANGA több mint két évtizede foglalkozik kulcsrakész ipari és logisztikai létesítmények bérbeadásra történő fejlesztésével, így számos külföldi cég számára tette lehetővé, hogy Debrecen városában telepítse le üzleti tevékenységét. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér korábbi üzemeltetőjeként cégcsoportunk mindig is elkötelezett volt a környék infrastruktúrájának fejlesztése iránt. Az elmúlt évtizedben ott kialakított több mint 30.000 négyzetméternyi cargo, logisztikai és irodaterület mellett most büszkén bővítjük a repülőtér üzleti környezetét egy új szállodával, amelyre a város élénk gazdasági élete miatt egyre nagyobb szükség van”

– mondta Herdon István, a XANGA Befektetési és Fejlesztési Csoport vezérigazgatója.

Az új Ibis Styles szálloda 2025-ben fogadja majd első vendégeit Debrecenben

Debrecen repülőtér Ibis Styles hotel
Fotó: Accor

Az újonnan épült ingatlan 73 szobát és 20 apartmant kínál majd, amelyek 4 emeleten helyezkednek el. A vendégek éttermeket, bárokat és kávézót is igénybe vehetnek, míg az üzleti céllal utazóknak tárgyalóhelyiségek állnak majd rendelkezésre. A szálloda a tervek szerint 2025 második felében nyitja meg kapuit.

A repülőtér utasforgalma dinamikusan növekszik. A rekord 2019-ben, a COVID-19 járvány előtti utolsó évben volt, amikor 600 000 utas használta a repülőteret. A 2022-ben regisztrált utasok száma meghaladta a 250 ezret, a 2023-as évre pedig várhatóan eléri a 300 ezret. Az iparági becslések szerint az utasforgalom 2025 körül érheti el a 2019-es szintet, 2030-ig pedig 1,5-2 millió utas érkezhet Magyarország második legnagyobb repterére.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben