Kollégium lesz a 4 csillagos Hotel Flamenco

by Waterfan
hotel Flamenco kollégium Mathias Corvinus MCC bérlet bérlés

A Danubius Hotels lánchoz tartozó Hotel Flamenco legalább 4 évre – hosszú távú bérlet keretein belül – a Mathias Corvinus Collegium (MCC) használatába kerül. Az MCC hallgatói kollégiumként, közösségi térként, rendezvényhelyszínként és irodaként fogja használni a legendás budai szálloda épületét.

Az ügylet hátterében elsősorban nem a pandémia áll, bár kétségkívül megkönnyítette annak létrejöttét.

hotel Flamenco kollégium Mathias Corvinus MCC bérlet bérlés wellness
fotó: Danubius Hotels

A Matthias Corvinus Collegium (MCC) bérbe veszi a Danubius Hotel Flamenco épületét

Az MCC budapesti központja 2001 óta a Somlói út 49–53. szám alatti címen található, ám az MCC 2020 decemberében nyílt építészeti tervpályázatot írt ki egy új budapesti épületegyüttes megtervezésére a Somlói úton, mert a jelenleg használt épületek alkalmatlanok az MCC hosszú távú szakmai céljainak megvalósításához. A bontási és építkezési munkálatok idején az MCC el kell, hogy költözzön a Somlói útról, a leginkább költséghatékony mód, ha ezidő alatt bérel egy épületet.

Néhány napja elindult a Turizmus hírek csoport, csatlakozz, ha érdekel a turizmus világa.

A bérlés során lényeges szempont volt, hogy az MCC jelenlegi központjához közel legyen az ideiglenes ingatlan, így esett a választás a Danubius Hotel Flamenco épületére. A közlemény szerint a Tas vezér utcai épület lesz a következő években az MCC budapesti központja, amelyben hallgatói kollégium, közösségi tér, rendezvényhelyszín és iroda funkciókkal fog működni az eddig 4 csillagos szálloda.

A pandémia miatt a nemzetközi turizmus várhatóan lassan áll csak helyre, ennek figyelembevételével határoztak az épület bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról

-idézte Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatójának szavait a Turizmus.Com

A Flamenco szálloda munkatársainak szaktudására a jövőben is számítanak a Danubius Hotels más szállodáiban.

A bérleti szerződés 4 évre szól, amely további 1+1 évre (azaz maxiumum 6 évre) meghosszabbítható. A 355 szobás Flamenco hotel átadása már megkezdődött, az új funkciónak megfelelő átalakításokat az MCC a saját igényei szerint fogja elvégezni. A Hotel Flamenco egyébiránt híres volt a bőséges konferenciakapacitásáról és az akár 500 fő kapacitású konferenciaterméről.

A Matthias Corvinus Collegium dióhéjban

Az MCC egyedülálló tehetséggondozási programot kínál a fiataloknak, amelynek központi eleme a kiscsoportos, az egyéni fejlesztést előtérbe helyező oktatás, valamint a diákok igényeit figyelembe vevő hatékony közösségépítés és közösségszervezés. E célok megvalósításához kell igazodnia az MCC működésének otthont adó épületeknek is.

Az MCC képzései 2021-ben tizenhét, a következő 5 évben pedig összesen 35 településen válnak elérhetővé a magyar fiatalok számára az általános iskolás kortól az egyetem befejezéséig, sőt, azon túlnyúlóan is. A szakmai és infrastrukturális fejlesztéseket követően 3500 általános iskolás, 4000 középiskolás, 1500 egyetemista és 500 további fiatal, vagyis közel 10 000 magyar diák vehet részt az intézmény nemzetközi szintű programjaiban. – áll az MCC oldalán.

Amikor majd évek múltán a Hotel Flamenco ismét szállodaként fog funkcionálni, arról ismét beszámolok.

Érdekelnek az utazáshoz, turizmushoz kapcsolódó hiteles hírek? Akkor Neked szól és szeretettel vár a Turizmus hírek csoport, amely egy új kezdeményezés keretében indult néhány nappal ezelőtt.

Mr Spabook
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.